Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σκοποβολή με την ΕΛΑΣ - Ακίνητοι στόχοι για καλάσνικοφ και χειροβομβίδες οι αστυνομικοί

Κείμενο ρεαλιστικής -δυστυχώς- κριτικής από τον Γιάννη Φαναριώτη, ο οποίος μεταξύ άλλων διαπιστώσεων, αποκαλύπτει ότι ο φρουρός της γαλλικής πρεσβείας που
χτυπήθηκε από την επαναστατική αυτοάμυνα με χειροβομβίδα, δεν είχε μαζί του ασύρματο!!!

"Κάποτε και η Τύχη δεν φτάνει ....
Άντε πάλι . για ακόμα μια φορά σταθήκαμε τυχεροί και ο συνάδελφος έζησε και χωρίς σοβαρά τραύματα. Το ίδιο όμως δεν είπαμε και μετά την επίθεση στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην καρδιά της Αθήνας.

Πόσο μελάνι, πόσο χαρτί και πόσες ώρες ξοδεύτηκαν για να αναλυθούν τα απαρχαιωμένα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζουμε. Στο περιστατικό της Γαλλικής Πρεσβείας ο σκοπός ήταν ακίνητος στόχος -και χωρίς καν ασύρματο για να ενημερώσει για την χειροβομβίδα που έπεσε και έψαχνε να βρει το κινητό του μέσα στον τρέλα του κρότου.- το ίδιο και η διμοιρία απέναντι.

Επανάληψη του σκηνικού και στα Εξάρχεια με την στατική Διμοιρία στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και παλιότερα στο υπουργείο πολιτισμού και δεν έχει τέλος. Δεχθήκαμε πυροβολισμούς με βαρύ οπλισμό και δεν καταφέραμε να κάνουμε τίποτα.

Αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να τελειώσει εύκολα και το θέμα των Εξαρχείων και της νεοτρομοκρατιας δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί όσο εφαρμόζονται πολιτικές που οδηγούν είτε στην υπέρμετρη και βίαιη καταστολή είτε στην υπέρμετρη ελευθερία κινήσεων και δράσεων. Ας σκεφτούμε τι έγινε το 2009 το 2010 και τι γίνεται μεχρι και σήμερα.
Χρειάζεται στοχευόμενο υπηρεσιακό σχέδιο και αποφασιστικότητα με διακομματική συναίνεση και κοινωνική αποδοχή .

Διότι δυστυχώς στην Ελλάδα όποια σχέδια και να κάνει η αστυνομία δεν μπορούν να εφαρμοστούν αν δεν τύχουν της έγκρισης του υπουργού. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό - ίσως και ποτέ - πρέπει να κάποιοι να καταλάβουν ότι απειλούνται ζωές αστυνομικών και πολιτών και επίσης ότι κάποια στιγμή η τύχη δεν φτάνει."


ο Γιάννης Φαναριώτης είναι μέλος στο δ.σ. του ΣΕΦΕΑΑ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια