Πρωτοχρονιά στο χιονιά και το καθήκον

Οι επετειακές αναφορές σε όσους εργάζονται τις γιορτινές ημέρες πολλές φορές τείνουν να καταντήσουν γραφικές, καθώς δύσκολα μπορεί κάποιος, που δεν το έχει ζήσει επανειλημμένα, να

καταλάβει πώς είναι να βρίσκεται μακριά από την εστία σου, μακριά από τα αγαπημένα σου πρόσωπα και ότι ο καθένας θεωρεί «σπίτι του».
Φέτος ίσως είναι μια από τις λίγες φορές που οι περισσότεροι απ' όσους - τυχερούς - είχαν την ευκαιρία να περάσουν τις γιορτές στη θαλπωρή, είτε συνειδητά να επιλέξουν να εκδράμουν στις χιονισμένες βουνοκορφές της Κρήτης, συνειδητοποίησαν τη θέση του προσωπικού των σωμάτων ασφαλείας και όσων είναι ταγμένοι να υπηρετούν τους πολίτες.
Η επέλαση του χιονιά, έστειλε τους ένστολους της Κρήτης στα ορεινά όπως αποδεικνύουν οι εικόνες με τα περιπολικά θαμμένα στο χιόνι και τους αστυνομικούς στη γραμμή του καθήκοντος ακόμη και εν μέσω θύελλας.
Το προσωπικό της Τροχαίας, των περιφερειακών Τμημάτων και κυρίως των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων σε κάθε γωνιά της Κρήτης κλίθηκαν σε πολλές περιπτώσεις να σηκώσουν αυτό το βάρος για να γλιτώσουν από δυσάρεστες περιπέτειες και εγκλωβισμούς τους εκδρομείς.
Ακόμη και στο κέντρο του Ηρακλείου τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς (απ' όπου και οι φωτογραφίες), η περιπολία ήταν επίπονη. Με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 3-4 βαθμούς, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν εκεί όπως καταγράφει ο φακός.
Το ίδιο επίπονη ήταν και η δουλειά των χειριστών εκχιονιστικών μηχανημάτων, των τεχνικών της ΔΕΗ που προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις βλάβες που παρουσιάστηκαν, και όλων όσοι εργάστηκαν για την υγεία, την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των υπολοίπων, στους οποίους όλοι οφείλουμε ένα ευχαριστώ.
Τυπικό, είτε και ολόψυχο απ όλους όσοι κατανοούμε τις δυσκολίες, αλλά και τις χαρές του καθήκοντος.
ΡεπορτάζΈλλη Κοκάλη - neakriti.gr