Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τελευταία ημέρα για την εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας

Λήγει σήμερα η πολυήμερη παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας 2017.

Σε
περίπτωση που κάποιος δεν έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του μέχρι την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και δεν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας του οχήματός του μέχρι και σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου τότε θα του βεβαιωθεί στο Taxisnet το διπλάσιο από το αρχικό ποσό των Τελών Κυκλοφορίας του οχήματός του.

Η έκδοση των νέων τελών γίνεται μέσω Taxisnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per.jsp. Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης πρέπει να κάνει είσοδο με τους κωδικούς τους για να μεταφερθεί στην σελίδα «κατάσταση οχημάτων». Στην επιλογή "Εκτύπωση Τελών Κυκλοφορίας" βγαίνουν τα Τέλη Κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα που εμφανίζονται να βρίσκονται σε κίνηση (και όχι για όσα τελούν επισήμως σε ακινησία).

Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση» και με τον κωδικό «ταυτότητα οφειλής» να πληρώσει μέσω τραπέζης τα νέα Τέλη Κυκλοφορίας.

Να υπενθυμίσουμε πως οι τράπεζες προσφέρουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να τα αποπληρώσουν έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις!

Ειδικότερα η Εθνική Τράπεζα αλλά και η Τράπεζα Πειραιώς έχουν πρόγραμμα αποπληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας έως και 12 άτοκων μηνιαίων δόσεων.

Η Eurobank και η Alpha Bank δίνουν την δυνατότητα αποπληρωμής έως και σε 9 άτοκες μηνιαίες δόσεις για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 μέσω των πιστωτικών τους καρτών.

Όσον αφορά στην καταβολή μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας να υπενθυμίσουμε πως πέρυσι η ρύθμιση ενεργοποιήθηκε στις 11 Μαΐου και μέχρι τώρα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για συνέχιση του μέτρου και το 2017...

Πάνω από 1,1 εκατ. πινακίδες κυκλοφορίας στις αποθήκες των εφοριών

Το φράγμα του 1,1 εκατομμυρίου αναμένεται να «σπάσουν» φέτος οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που θα έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στην τελευταία 7ετία οι οποίες και αποτελούν «πονοκέφαλο» για οικονομικό επιτελείο.

Αν βέβαια στα παραπάνω προστεθούν και οι περίπου 800.000 ιδιοκτήτες που κινούν παράνομα τα οχήματά τους χωρίς να έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, δεν έχουν πληρώσει Τέλη Κυκλοφορίας και ασφάλεια αλλά ούτε τα έχουν περάσει από Τεχνικό Έλεγχο (ΚΤΕΟ) τότε ο «πονοκέφαλος» μετατρέπεται σε τεράστιο «αγκάθι» για το ΥΠΟΙΚ.

Αν στα παραπάνω υπολογίσει κανείς πως χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους στις κατά τόπους εφορίες αλλά τις έχουν «αντικαταστήσει» με πλαστές και κινούν παράνομα τα οχήματά τους τότε το τεράστιο «αγκάθι» αποτελεί «γόρδιο δεσμό» για το οικονομικό επιτελείο.

 


Γιώργος Ανδρής
ΠΗΓΗ: enikonomia









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια