Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αλλάξτε αυτές τις καθημερινές συνήθειές σας και προστατεύστε την υγεία σας


Μικρές και καθημερινές συνήθειες, όσο και αν σας ακούγεται υπερβολικό, φαίνεται ότι μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά ή θετικά την υγεία σας.

Καθημερινές συνήθειες μπορεί πολλές φορές να μας κάνουν κακό χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Η επιστήμη μας καταδεικνύει ποιες είναι αυτές. Πρόκειται για πράγματα που κάνουμε συνέχεια, πολλές φορές χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι συνήθειες;

1. Αναπνέουμε πολύ αργά
Οι περισσότερο αναπνέουν από το στήθος. Ωστόσο, είναι καλύτερο αν μάθουμε να αναπνέουμε από την κοιλιά ή το διάφραγμα παίρνοντας μια βαθύτερη αναπνοή. Έτσι διώχνουμε το στρες.

2. Κάνουμε υπερβολική άσκηση
Η άσκηση κάνει καλό. Αλλά όχι η υπερβολική. Η άθληση όμως ακόμα και έξι φορές την εβδομάδα οδηγεί το σώμα σε υπερκόπωση.

3. Φοράμε λάθος παπούτσια
Ποια γυναίκα μπορεί να αντισταθεί σε ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια; Μάλλον ελάχιστες. Ωστόσο καμιά φορά η υπερβολή οδηγεί σε προβλήματα. Η λανθασμένη επιλογή παπουτσιών είναι πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα τόσο στον αυχένα όσο και στην μέση.

4. Κάνουμε πολύ συχνά ντους
Είναι σημαντικό να προσέχουμε την υγιεινή μας και την καθαριότητά μας. Το συχνό λούσιμο όμως κάνει κακό στα μαλλιά διότι παράγονται περισσότερα έλαια. Επίσης, το πολύ ζεστό νερό δημιουργεί ξηρότητα στο δέρμα ενώ το συχνό τρίψιμο του σώματος με την πετσέτα μπορεί να απομακρύνει από το δέρμα ακόμα και τα καλά βακτήρια.

5. Δεν καθαρίζουμε το πλυντήριο
Ακόμα και το ίδιο το πλυντήριο χρειάζεται να καθαρίζεται γιατί αλλιώς και τα ρούχα δεν βγαίνουν τόσο καθαρά όσο θα θέλαμε.

6. Δεν κοιμόμαστε αρκετά ή κοιμόμαστε πολύ
Χωρίς τη σωστή ποσότητα ύπνου, ο εγκέφαλός μας αρχίζει να καταρρέει. Επτά έως εννέα ώρες ύπνου είναι το ιδανικό, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος απώλειας μνήμης, δημιουργικότητας και συναισθηματικής αστάθειας.

7. Κάνουμε καθιστική ζωή
Είναι γνωστό πως η καθιστική ζωής μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας και όχι μόνο στη μέση.



Πηγή: healthview.gr












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια