Έκθεση-σοκ: Η βελγική αστυνομία άφησε μέσα από τα χέρια της τους τζιχαντιστές του Παρισιού και των Βρυξελλών

Συνέλαβε τον Μπραχίμ Αμπντεσλάμ για ναρκωτικά και τον άφησε ελεύθερο - Το απόρρητο έγγραφο που δημιουργεί δεκάδες ερωτηματικά για την ασφάλεια στην
Ευρώπη Εγκληματική ολιγωρία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους συνολικά 162 άνθρωποι στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες αποδεικνύεται για τις βελγικές αρχές, από έκθεση-σοκ που είδε το φως της δημοσιότητας και την οποία κρατούσαν μυστική όλους αυτούς τους μήνες οι αρμόδιοι.

Σύμφωνα με την αναφορά, η βελγική αστυνομία είχε πολλές φορές την ευκαιρία να συλλάβει και να εξαρθρώσει την ομάδα τζιχαντιστών που πραγματοποίησαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, όπου χάθηκαν 130 ζωές και στις Βρυξέλλες, όπου σκοτώθηκαν άλλοι 32 άνθρωποι στο μετρό και στο αεροδρόμιο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο, η βελγική αστυνομία «είχε πολλές ευκαιρίες να εξαρθρώσει το τρομοκρατικό δίκτυο των τζιχαντιστών, πριν πραγματοποιηθούν οι επιθέσεις στους δύο ευρωπαϊκές πόλεις».

Ο Σαλάχ ΑμπντεσλάμΑποκαλυπτική είναι μία παράγραφος της έκθεσης από τον πράκτορα με κωδική ονομασία Comite P. Όπως αναφέρεται, η βελγική αστυνομία σταμάτησε για έλεγχο όχημα, το οποίο οδηγούσε ένας από τους τρομοκράτες του Παρισιού και συγκεκριμένα, ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, ο αδερφός του οποίου, Σαλάχ, αιχμαλωτίστηκε το 2015, μετά από μεγάλη επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας. Ο Μπραχίμ συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παρ' ότι το όνομά του εντοπίστηκε στη λίστα με τους πιθανούς επικίνδυνους τρομοκράτες, αφέθηκε ελεύθερος. Επίσης, η αστυνομία απέτυχε να αναλύσει ένα USB που βρέθηκε πίσω από το ραδιόφωνο του αυτοκίνητου.

Ο Μπραχίμ ΑμπντεσλάμΜία άλλη φορά, η βελγική αστυνομία δεν θέλησε να επέμβει και να συλλάβει τα αδέρφια Αμπντεσλάμ, όταν ο Σαλάχ ανάρτησε στα social media σημαία του ISIS με τη φωτογραφία του.

Επίσης, η αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχο σε κρυψώνα, στην περιοχή Βερβιέ, στο ανατολικό Βέλγιο, η οποία αργότερα αποδείχθηκε ότι αποτέλεσε το εφαλτήριο για την ομάδα που πραγματοποίησε την πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι και στο θέατρο Μπαρακλάν, τον Νοέμβριο του 2015.ΘΕΜΑ