Επιστρέφει η ομάδα ΔΕΛΤΑ στα Εξάρχεια και πάλι όμως ως "Όμικρον" - Ποιοι κίνδυνοι ανακύπτουν για τις διμοιρίες των ΜΑΤ

Σε μίνι ανασυγκρότηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ με ειδικό αντικείμενο αποστολής την πλατεία Εξαρχείων και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ  φαίνεται πως προχωρά η αστυνομία, σε
μια προσπάθεια αφενός βελτίωσης των όρων - κανόνων αστυνόμευσης της περιοχής, αφετέρου της προστασίας από ένοπλες επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, από χθες ξεκίνησε η βολιδοσκόπηση αστυνομικών της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ αν τους ενδιαφέρει η επαναφορά τους στις μηχανές και η επανένταξη τους στην καλούμενη ως ομάδα "Όμικρον" με αποκλειστικό αντικείμενο διάθεσης και έργου τις περιπολίες στα Εξάρχεια.

Η επιδίωξη είναι να βρεθούν τουλάχιστον 60 αστυνομικοί ώστε να στελεχώσουν το μηχανοκίνητο τμήμα των Εξαρχείων, προκειμένου να καλύπτονται και οι τρεις βάρδιες (πρωινή, απογευματινή, νυχτερινή), καθώς οι απαλλαγές με αδιάθετα και ρεπό.

Ωστόσο, επειδή το προσωπικό αυτό αναζητείται μέσα από το έμπειρο αστυνομικό δυναμικό της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ και επειδή στο σύνολο τους διατέθηκαν στις διμοιρίες της ΥΑΤ, υπάρχει ο κίνδυνος της υποστελέχωσης των διμοιριών και συνακόλουθα ο ακόμη μεγαλύτερος περιορισμός- συμπίεση του αξιόμαχου.

Όπως σημειώνουν στο bloko.gr αστυνομικές πηγές, υπολογίζεται πως αν αποσυρθούν 60 άτομα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ, θα υπάρξει αυτόματη μείωση κατά δύο αστυνομικών από κάθε διμοιρία, που σημαίνει ότι εκεί που κάποτε μια διμοιρία διέθετε πάνω από 20 άτομα και σήμερα "βολεύεται" όπως, όπως η κατάσταση με 15, ο μέσος όρος θα καταπέσει στα 13 άτομα, γεγονός που συνιστά διαφορετικού είδους πρόβλημα.

Και μπορεί έστω και με αυτή την κίνηση ημίμετρο να πει και δικαίως κάποιος για την κυβέρνηση και τον Τόσκα ότι έκαναν λάθος θυσιάζοντας μια αστυνομική δύναμη που αναμφίβολα χρειάζονταν ψιμυθίωση και χαμήλωμα της δυναμικής του χαρακτήρα στην παρέμβαση, θα πρέπει όμως από την άλλη να τους αναγνωρίσει την γενναιότητα της αναγνώρισης του λάθους.