Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυτά είναι τα σημάδια που θα σας «αποκαλύψουν» τον … ψεύτη!


Πολλές φορές στη ζωή μας έχουμε αναρωτηθεί αν ο συνομιλητής μας μάς λέει την αλήθεια ή μας έχει φλομώσει στο ψέμα.

Όσο, όμως, καλός ψεύτης κι αν είναι κάποιος, η στάση του σώματος, ο τόνος της φωνής του ακόμα και οι λέξεις και η σύνταξη που επιλέγει να χρησιμοποιήσει μπορεί να τον προδώσουν.

Η κίνηση του κεφαλιού
Αν είναι δεξιόχειρας συνήθως κοιτάζει προς τα πάνω και δεξιά ενώ αν είναι αριστερόχειρας κοιτά πάνω και προς τα αριστερά. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να γέρνει το κεφάλι του προς τα πίσω, όπως όταν προσπαθούμε να θυμηθούμε κάτι – αλλά λιγότερο φυσικά με μια απότομη κίνηση.

Κάνει πράγματα που δεν χρειάζεται
Μπορεί να στρώνει το ήδη στρωμένο ρούχο, τα μαλλιά του ή να καθαρίσει τα γυαλιά του ή ένα τραπέζι που είναι ήδη καθαρό. Γενικά, προσπαθεί να απασχολήσει το βλέμμα και τη σκέψη του με κάτι άλλο.

Νευρικές κινήσεις
Κουνάει τα χέρια και κυρίως τα πόδια γιατί θέλει να αποχωρήσει από τη συζήτηση. Επίσης, τείνει να καλύπτει τα ευάλωτα μέρη του σώματός του, όπως το λαιμό, τα μάτια και το στόμα.

Ή δεν κινείται καθόλου
Οι πιο «επαγγελματίες» ψεύτες γνωρίζουν πως θα κάνουν νευρικές κινήσεις, οπότε προσπαθούν να μείνουν εντελώς ακίνητοι, ώστε να σας ξεγελάσουν. Μπορεί ακόμα και να μην ανοιγοκλείνουν τα βλέφαρά τους για περισσότερη ώρα, ώστε να φανούν πιο πειστικοί και να μην διακόψουν την οπτική επαφή μαζί σας.

Ο τόνος της φωνής και η αναπνοή
Ξαφνικά ανεβάζει την ένταση της φωνής ή την κάνει πιο ψιλή και τσιριχτή. Όσον αφορά την αναπνοή, γίνεται πιο γρήγορη και κοφτή, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν αγχωνόμαστε.

Γρήγορες απαντήσεις και πολλές πληροφορίες
Ένας άνθρωπος που θέλει π.χ. να σας πει τι έκανε το περασμένο ΣΚ, θα χρειαστεί χρόνο για να σκεφτεί τι έκανε. Κάποιος που θέλει να πει ψέματα, συνήθως απαντάει βιαστικά και σε ό,τι τον ρωτήσετε, μιλώντας παραπάνω από όσο πρέπει.

Οι φράσεις που χρησιμοποιεί
Ξαφνικά αναφέρετε στον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο και επαναλαμβάνει τις ίδιες φράσεις, καθώς χρειάζεται χρόνο για να θυμηθεί τι είπε ενώ αναφέρει κάπως απεγνωσμένα φράσεις όπως «αλήθεια σου λέω», «σου το ορκίζομαι» κτλ. Γενικά, χρησιμοποιεί περισσότερο παθητική ή ουδέτερη σύνταξη: «τίποτα δεν έγινε χτες» αντί για «δεν έκανα τίποτα χτες» ή «λέγονται πράγματα γι’ αυτόν» αντί για «μου είπαν κάτι γι’ αυτόν».

Δυσκολεύεται στην ομιλία
Από ένα χρονικό διάστημα και μετά, αρχίζει ξαφνικά να ξεροκαταπίνει και να δυσκολεύεται να μιλήσει. Αυτό συμβαίνει γιατί η έκκριση σάλιου μειώνεται όταν βρισκόμαστε υπό πίεση ή έχουμε αγχωθεί και αισθανόμαστε άβολα. Τότε, μπορεί να τον δείτε να γλείφει τα χείλη του.

Αλλάζει συμπεριφορά
Όταν νιώσει ότι τον αμφισβητείτε, γίνεται πιο επιθετικός καθώς βρίσκεται σε άμυνα. Ένας άνθρωπος που λέει ψέματα συνήθως «δείχνει» με το δάχτυλο και σας κατηγορεί ότι δεν τον εμπιστεύεστε ή ότι ανακατεύεστε στα προσωπικά του, ακόμα και αν εσείς έχετε κάνει μία απλή και τυπική ερώτηση.


Πηγή: athensmagazine.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια