Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πόλα Ρούπα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι τηλεκάρτες της «κυρίας Ελένης»

Ως «κυρία Ελένη» γνώριζαν όλοι στη γειτονιά την Πόλα Ρούπα, καθώς με αυτό το μικρό όνομα συστηνόταν σε όλους. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που είχε νοικιάσει, κατέθεσε στους
αστυνομικούς ότι η Πόλα Ρούπα απέφευγε να τον δέχεται στο σπίτι, αλλά του έβαζε πάντα τα χρήματα του ενοικίου στην τράπεζα.

Την ίδια ώρα, μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Αρχών πάνω από δέκα τηλεκάρτες που βρέθηκαν στο σπίτι της Πόλας Ρούπα, η οποία φρόντισε να μην χρησιμοποιεί κινητά τηλέφωνα, ενώ στο σπίτι δεν είχε ούτε σταθερή γραμμή τηλεφώνου κι αυτό γιατί κρατούσε όλους τους κανόνες συνωμοτικότητας, καθώς οι αρχές στο παρελθόν είχαν φτάσει πολλές φορές αρκετά κοντά στη σύλληψη και του Νίκου Μαζιώτη και της ίδιας.

Το διαμέρισμα της Ηλιούπολης, ήταν το «επιχειρησιακό στρατηγείο» του Επαναστατικού Αγώνα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με τις Αρχές να "ξεσκονίζουν" τις χιλιάδες χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν σε ένα από τα δωμάτιά του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece η πρώτη εικόνα κάνει λόγο για σημειώσεις με ονόματα και διευθύνσεις επιχειρηματιών, πολιτικών αλλά και προέδρων οργανισμών. Η χαρτογράφηση περιελάμβανε εξακρίβωση στοιχείων και διεύθυνσης επιμελητηρίων δημοσίων οργανισμών και υπουργείων σχεδόν σε όλη τη χώρα. Θα χρειαστούν μέρες για να ερευνηθούν με κάθε λεπτομέρεια όλες οι σημειώσεις.

Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για μελλοντικούς στόχους τρομοκρατικών ενεργειών της Παναγιώτας Ρούπα, για λογαριασμό του Επαναστατικού Αγώνα.

    «Η Ρούπα συνέχιζε τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης ακριβώς όπως και όταν ήταν έξω από τη φυλακή τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης», λέει στο CNN Greece υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη.

Ανάμεσα στις χιλιάδες σημειώσεις ψάχνουν να βρουν και κάποιο στοιχείο που να έχει σχέση με την βόμβα που είχε τοποθετηθεί, και δεν εξερράγη, πριν λίγες εβδομάδες στο Υπουργείο Εργασίας, καθώς οι Αρχές πιστεύουν ότι πίσω από την ενέργεια ήταν ο Επαναστατικός Αγώνας.

Η Πόλα Ρούπα είχε ενοικιάσει το διαμέρισμα πριν από περίπου 2,5 χρόνια και είχε δώσει στον ιδιοκτήτη το ποσό των 2.000 ευρώ. Του είχε πει ότι «είχε φύγει από το σπίτι που ζούσε με το σύζυγο της γιατί δεν ήταν σωστός και πήρε το παιδί για να ζήσουν μακριά του...».

Επίσης είχε γνωρίσει στον ιδιοκτήτη την 25χρονη, που συνελήφθη επίσης την Πέμπτη, ως την «κοπέλα που κρατούσε το παιδί όταν η ίδια έλειπε σε δουλειές ...».

Μέσα στο διαμέρισμα στην Ηλιούπολη βρέθηκε επίσης ένας υπολογιστής, ο οποίος ακόμα δεν έχει ανοίξει αλλά οι Αρχές δεν αποκλείουν να βρουν ακόμα και κείμενα προκήρυξης της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ήδη έχει εντοπιστεί μια πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποιούσε η Ρούπα, ενώ πλαστή ταυτότητα βρέθηκε και στο σπίτι της 25χρονης στον Άγιο Δημήτριο.








cnn.gr - Μίνα Καραμήτρου











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια