Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο σκαμνί σεκιουριτάς για υπεξαίρεση μαμούθ

Ξεπερνά το 1.300.000 ευρώ το ύψος των χρημάτων, τα οποία φέρεται να υπεξαίρεσε  46χρονος υπάλληλος  εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, στο Ηράκλειο. 


Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου περιγράφεται καρέ-καρέ το «colpo grosso» που είχε στήσει για την σταδιακή «αφαίμαξη» δεκάδων μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) σε Ηράκλειο, Λασίθι και Ρέθυμνο-υπολογίζεται ότι απέσπασε περισσότερα από 700.000 ευρώ- αλλά και πώς άρπαξε 534.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο στα γραφεία της εταιρείας μέσα σε ένα απόγευμα.
Σχετικά με αυτό υπάρχει κάμερα ασφαλείας που τον καταγράφει να αποχωρεί από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας με μία χαρτόκουτα στα χέρια, λίγο πριν εξαφανιστεί με το πλοίο της γραμμής.
Και ενώ οι αποκαλύψεις άρχισαν να «σκάνε» η μία πίσω από την άλλη, καθώς πολύ γρήγορα διαπιστώθηκε ότι είχε «πειράξει» και δεκάδες ΑΤΜ, ο 46χρονος εμφανίστηκε ενώπιον των Αρχών, πριν καλά-καλά εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη αλλά κρατώντας «σιγή ιχθύος» για το πού βρίσκονται τα χρήματα, τα οποία υπεξαίρεσε. Στην περίπου δίωρη απολογία αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, εκφράζοντας φόβους για τον ίδιο και την οικογένειά του και ανέλαβε την αποκλειστική ευθύνη της υπεξαίρεσης την οποία απέδωσε στον εθισμό του για τον τζόγο και στα μεγάλη χρέη που είχε δημιουργήσει.
Στις 6 Μαρτίου ο 46χρονος αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για την κατηγορία της υπεξαίρεσης τελεσθείσας κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.
Στο εδώλιο όμως αναμένεται να καθίσουν και τρεις υπάλληλοι της εταιρείας, υφιστάμενοι του, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση. Οι ίδιοι, όπως είχε ειπωθεί τότε, αρνούνται κάθε συμμετοχή στην υπεξαίρεση, υποστηρίζοντας ότι αναγκάστηκαν να κάνουν τα «στραβά μάτια» υπό τον φόβο να χάσουν την δουλειά τους καθώς ο 46χρονος «έλυνε και έδενε» στην εταιρεία-δεν ήταν ένας απλός υπάλληλος-εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του έδειχνε ο ιδιοκτήτης, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε αφοσιωθεί σε στενά συγγενικά του πρόσωπα λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Πηγή εφημερίδα Πατρις - cretalive.gr













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια