Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πόλα Ρούπα: Δυο χρόνια έμενε στην Ηλιούπολη - "Ήταν ήσυχη και ευγενική" λένε οι γείτονές της ( βίντεο )

Ως μια ήσυχη και ευγενική κοπέλα που δεν είχε πολλά πολλά με τη γειτονιά στην Ηλιούπολη, όπου τελικά συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης (05.01.2017), περιγράφουν την Πόλα Ρούπα οι



 κάτοικοι της οδού Ζαΐμη. Σύμφωνα με μαρτυρίες τους, η καταζητούμενη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη έμενε στην παλιά μονοκατοικία δυο χρόνια!
Άνδρας που το πατρικό του σπίτι είναι στην οδό Ζαΐμη και εκεί μένει η αδερφή του, είπε πως όλα έγιναν περίπου στις 04:30 το πρωί, όταν οι κάτοικοι άκουσαν φασαρία αλλά δεν έδωσαν σημασία. Είπε επίσης πως σύμφωνα με την αδερφή του που είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής, η Ρούπα έμενε δυο χρόνια στην παλιά μονοκατοικία της Ζαΐμη και ποτέ δεν είχε προκαλέσει προβλήματα στη γειτονιά. «Την κοπέλα την έβλεπε και της είχε κάνει εντύπωση πόσο ήσυχη και ευγενική ήταν» τόνισε.



Στο γεγονός πως η Πόλα Ρούπα περνούσε απαρατήρητη από τη γειτονιά της Ηλιούπολης στάθηκε και μια άλλη κάτοικος της περιοχής που μίλησε στο newsit.gr. «Την έβλεπα στο σπίτι της με ένα παιδάκι» είπε η γυναίκα, σημειώνοντας πως είχαν "μια καλημέρα". Πρόσφατα δε, την είδε σε σούπερ μάρκετ της περιοχής «είπαμε μια "καλημέρα, τι κάνετε;" και τίποτα άλλο». Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η δήλωση της γυναίκας πως στο σπίτι όπου έμενε η Ρούπα έμπαιναν κι έβγαιναν πολλά άτομα «δεν ξέρω αν είναι συγγενείς της ή τίποτα άλλο».



Από το καλοκαίρι του 2014 καταζητούσε η Αντιτρομοκρατική την Πόλα Ρούπα. Από τον Ιούλιο του 2014 όταν έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών στο Μοναστηράκι ανάμεσα σε μέλη της αντιτρομοκρατικής και τον Νίκο Μαζιώτη. Τότε, μαζί του ήταν η σύντροφος της ζωής του, η οποία κατάφερε να διαφύγει, ενώ εκείνος τραυματίστηκε (όπως επίσης ένας αστυνομικός και δυο τουρίστες) και συνελήφθη.
Λίγο καιρό μετά, η Αντιτρομοκρατική έφτασε μια ανάσα από τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, αλλά και πάλι όταν οι αρχές έφτασαν σε διαμέρισμα στην Πεύκη, εκείνη είχε εξαφανιστεί. Το ανθρωποκυνηγητό τελείωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης (05.01.2017) όταν σε παλιά μονοκατοικία στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη έγινε επιχείρηση και συνελήφθη η καταζητούμενη τρομοκράτης.

Η Πόλα Ρούπα δεν πρόβαλε καμία αντίσταση. Δεν το επιχείρησε καν. Το μόνο που την ένοιαζε ήταν ο ανήλικος γιος της. «Μην πειράξετε το παιδί» φέρεται να τους είπε. Δεν έκανε δε καμία κίνηση να "πιάσει" το όπλο που είχε στο σακίδιό της και το οποίο βρήκαν μετά τις έρευνες στο σπίτι οι αστυνομικοί.
Εκτός από την επιχείρηση στην Ηλιούπολη, σχεδόν παράλληλα, έγινε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και σε διαμέρισμα οικογενειακής πολυκατοικίας στην οδό Αθανασίου Διάκου στον Άγιο Δημήτριο. Εκεί, συνελήφθη μια 25χρονη γυναίκα, η οποία φέρεται να είχε δώσει καταφύγιο στην καταζητούμενη Ρούπα.
Ιδιοκτήτης κρεοπωλείου που έχει το μαγαζί του σε απόσταση 50-60 μέτρων από το οίκημα, δήλωσε ότι 30 μέλη της Αντιτρομοκρατικής με καλυμμένα τα πρόσωπά τους (όπως συνηθίζεται άλλωστε) έφτασαν στο διαμέρισμα περίπου στις 06:30 το πρωί και με σίδερα που κρατούσαν στα χέρια τους, άνοιξαν την πόρτα και μπήκαν στο εσωτερικό.


Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου επίσης βρίσκονται η Ρούπα και ο γιος της (ο μικρός είναι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά). Εκείνο που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι ο ρόλος της. Ήταν απλά άτομο του περιβάλλοντός της που της παρείχε καταφύγιο ή είναι ενεργό μέλος της ομάδας της Πόλας Ρούπα. Κατά την τελευταία ληστεία που οργάνωσε η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη υπήρξε συμμετοχή και δεύτερης γυναίκας. Ήταν αυτή η γυναίκα η 25χρονη που έπεσε σήμερα στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής;

newsit.gr











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια