Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κόντρα Αδ. Γεωργιάδη - ΥΠΕΘΑ για τα ισοδύναμα των Στρατιωτικών


Μέχρι το τέλος του 2016, δεν ανευρέθηκαν και δεν νομοθετήθηκαν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, προκειμένου να μην ισχύσουν, 

από 1-1-2017, το πάγωμα και η αναστολή των ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών  των  στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων» δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο για εξαπάτηση και καλώντας τον να είναι ειλικρινής με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αναλυτικά η δήλωση: 

«Μια ακόμη κοροϊδία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ και προσωπικά του κ. Καμμένου, επιβεβαιώνεται. Μέχρι το τέλος του 2016, δεν ανευρέθηκαν και δεν νομοθετήθηκαν δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, προκειμένου να μην ισχύσουν, από 1-1-2017, το πάγωμα και η αναστολή των ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών  των  στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Συνιστώ στον κ. Καμμένο, στο εξής, να είναι σοβαρός και ειλικρινής σε θέματα που αφορούν στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».
Τι υποστηρίζει το ΥΠΕΘΑ
«Επαναλαμβάνουμε ότι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατατέθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών τα ισοδύναμα που του αντιστοιχούν από τις 16 Σεπτεμβρίου 2016», υποστηρίζει από την πλευρά του, το ΥΠΕΘΑ.
«Άλλωστε προγραμματίζεται σύντομα η ψήφιση νέου ειδικού μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και για όλες τις κατηγορίες μισθωτών που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Επομένως είναι αδύνατον να υπάρξει πάγωμα μισθολογικών ωριμάνσεων ενόψει ψήφισης νέου μισθολογίου. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατάρτιση του ειδικού μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε μείωση στους μισθούς όλων των στελεχών», προσθέτει ακόμη.
Σε ανταπάντησή του, ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρει:
«Όταν αναφέρομαι σε θέματα που αφορούν στα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων, όπως αυτό της αναστολής των μισθολογικών προαγωγών, η όποια θέση ή άποψή μου θα τεκμηριώνεται με συγκεκριμένες νομοθετικές ή άλλες διατάξεις. Ερωτώ τον κ. Καμμένο:
 
Η αναστολή των μισθολογικών προαγωγών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με το άρθρο 236 Ν.4389/27-5-2016, όπως τροποποιήθηκε με Ν.4393/6-6-2016, ισχύει από 01-01-2017 έως 31-12-2018, ναι ή όχι; Δεν θα ισχύει εάν μέχρι την 30-09-2016 είχαν νομοθετηθεί δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, ώστε να εφαρμοστούν από 01-01-2017;
 
Έχουν νομοθετηθεί, μέχρι σήμερα, τέτοια ισοδύναμα και δεν το γνωρίζουμε; Εάν ναι να μας γνωρίσετε τις σχετικές διατάξεις.
 
Αφού κ. Υπουργέ, έχετε βρει και στείλει ισοδύναμα στο Υπουργείο Οικονομικών γιατί αυτά δεν νομοθετήθηκαν, έως 30-09-2016, ώστε να μην εφαρμοστεί η αναστολή των μισθολογικών προαγωγών από 01-01-2017;
 
Είναι ή δεν είναι πολιτική κοροϊδία και παραπλάνηση η σύνδεση της αναστολής των μισθολογικών προαγωγών με το νέο ειδικό μισθολόγιο; Μήπως τελικά το σχέδιο σας είναι να ενσωματωθούν αυτές ως μειώσεις μισθών;».
kathimerini.gr











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια