Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λεφτά υπάρχουν: Όμως όχι για τα αστυνομικά μετάλλια-παράσημα;

Παραθέτουμε άρθρο του αντιστράτηγου ε.α. Νίκου Μπλάνη σχετικά με το ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τα αστυνομικά  μετάλλια-παράσημα


    1. Είναι γνωστή η αξία της επιβράβευσης του αστυνομικού και η τεράστια σημασία που έχουν οι ηθικές αμοιβές (π.δ. 622/1985)και διαμνημονεύσεις. Δυστυχώς το θέμα αυτό είναι αρκετά υποβαθμισμένο στην Ελληνική Αστυνομία. Αντιμετωπίζεται με γραφειοκρατική διάθεση και περίπου ως αγγαρεία. Δεν του αποδίδεται η σοβαρότητα που του αρμόζει (θυμίζω ότι Αμερικανός αξιωματικός αυτοκτόνησε, όταν αντιλήφθηκε, ότι κατά λάθος «φόρεσε» παράσημο, που δεν του είχε απονεμηθεί).

             2. Αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι… «δεν παίρνουμε κανένα μετάλλιο, μόνο στα χαρτιά λαμβάνουμε γνώση του π.δ., σε αντίθεση με κάποιους που τα πήρανε, ενώ είναι στα γραφεία. Στον Στρατό, στο Λιμενικό και στην Πυροσβεστική τα παίρνουνε κανονικά. Είναι ντροπή για την Ηγεσία να επικαλείται έλλειψη χρημάτων, όταν δαπανούνται μεγάλα ποσά για έξοδα ασφαλείας, δημόσιες σχέσεις, γιορτές κ.λ.π.».

            3. Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζουν, όσοι δικαίως διαμαρτύρονται, ότι το πρόβλημα δεν είναι σημερινό και επομένως δεν οφείλεται μόνο στην δημοσιονομική-οικονομική κρίση. Είναι πρόβλημα «κουλτούρας» και ιεράρχησης των προτεραιοτήτων-αναγκών. Το πρόβλημα με τη διαχείριση των απορρήτων δαπανών-μυστικών κονδυλίων (έχουμε γράψει στο παρελθόν για την «κατάρα» του μαύρου χρήματος) είναι επίσης γνωστό.

             4. Πιστεύουμε όμως, ότι η σημερινή Ηγεσία, με τις διακηρυγμένες θέσεις της για το ανθρώπινο δυναμικό, μόλις πληροφορηθεί το πρόβλημα, θα βρει τρόπους να το αντιμετωπίσει και να το επιλύσει!!!













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια