Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι ύποπτοι της Επαναστατικής Αυτοάμυνας για την επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ

Ο «παρατηρητής» και οι «πολιτοφύλακες» των Εξαρχείων – Νέα μέτρα ασφαλείας υπό εξέταση
Δύο-τρία άτομα ηλικίας 30 έως 40 ετών που πιθανόν αποτελούν τμήμα της επονομαζόμενης «πολιτοφυλακής» των Εξαρχείων υποψιάζεται η ΕΛ.ΑΣ. ότι αποτελούν
μέλη της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα, καθώς, όπως αναδείχθηκε από βαλλιστικό έλεγχο, ήταν αυτή που πυροβόλησε πριν από τρεις ημέρες την κλούβα των ΜΑΤ στα Εξάρχεια. Ένας άγνωστος που κρατούσε καλάσνικοφ πλησίασε τους αστυνομικούς και πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον τους, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός 30χρονου ειδικού φρουρού – ήδη βγήκε από το νοσοκομείο.


Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο ότι πιθανώς συμμετείχε στην επίθεση κάποιο άτομο που επέβλεπε τις κινήσεις των αστυνομικών των ΜΑΤ και εντόπισε το χρονικό κενό των δύο-τριών λεπτών που δεν είχαν αναπτυχθεί οι αστυνομικοί- «παρατηρητές» γύρω από την κλούβα. Αυτοί έχουν ακριβώς ρόλο να εντοπίζουν προσεγγίσεις υπόπτων προσώπων.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι κάποιος βρισκόταν σχετικά κοντά στο σημείο της επίθεσης, είχε ορατότητα προς το όχημα μεταφοράς προσωπικού και ειδοποίησε μέσω τηλεφωνικής κλήσης τον «εκτελεστή» της ομάδας. Δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί πάντως αν αυτό το άτομο ήταν σε κάποιο διαμέρισμα της περιοχής ή στον δρόμο.


Οι αξιωματικοί έδιναν από την αρχή τις περισσότερες πιθανότητες η Επαναστατική Αυτοάμυνα να κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη επίθεση, αφού το 2014 είχε κτυπήσει τα γραφεία του ΠαΣοΚ στο ίδιο σημείο με καλάσνικοφ και είχε προχωρήσει σε παρόμοια επίθεση το περασμένο καλοκαίρι στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κολωνάκι αλλά και σε ρίψη χειροβομβίδας στη γαλλική πρεσβεία λίγο πριν από την άφιξη του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα.


Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν συγκεντρώσει στοιχεία ότι ύποπτοι για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση έχουν επαφές με «σύστημα υποστήριξης» του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα τους τελευταίους μήνες. Ακόμη εκτιμούν ότι η Επαναστατική Αυτοάμυνα είναι σε διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα τον τελευταίο καιρό και ότι από αυτή θα
μπορούσε να προέλθει ένα «άμεσο» κτύπημα για την Πόλα Ρούπα. Επιπλέον εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχουν οπλαποθήκη στα Εξάρχεια, όπου όμως ο έλεγχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι προβληματικός.


Την ίδια στιγμή οι επιτελείς της Αστυνομίας φαίνεται να μελετούν για άλλη μία φορά την ενεργοποίηση μοτοσικλετιστών ως «υποκατάστατο» της ομάδας ΔΕΛΤΑ που καταργήθηκε, προκειμένου να πλαισιώνουν τις στατικές αστυνομικές δυνάμεις και να καταδιώκουν τους υπόπτους σε περίπτωση επίθεσης.



Βασίλης Λαμπρόπουλος
ΒΗΜΑ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια