Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάνοπλες συμμορίες χτυπούν οργανωμένα επιχειρήσεις

Στον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής έχουν εξελιχθεί πάνοπλες συμμορίες με έδρα τη δυτική Αττική που εφορμούν σε περιοχές των βορείων προαστίων της Αθήνας
με στόχο την αφαίρεση μετρητών και χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις.
«Παρατηρούμε μία έξαρση των επιθέσεων σε επιχειρήσεις και είμαστε βέβαιοι ότι στα περισσότερα περιστατικά οι δράστες είναι ίδιοι. Είτε πρόκειται για δύο-τρεις διαφορετικές συμμορίες με βαρύ οπλισμό είτε πρόκειται για μία μεγάλη συμμορία που αλλάζει σύνθεση ανάλογα με την επίθεση που πραγματοποιεί. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι χτυπούν οργανωμένα, έχουν φονικά καλάσνικοφ και εισβάλλουν μέρα μεσημέρι σε επιχειρήσεις με το δάκτυλο στη σκανδάλη. Κάποιοι από αυτούς σίγουρα έχουν ποινικό παρελθόν και πιθανότατα έχουν εκτίσει και ποινές φυλάκισης. Στοχεύουν επιχειρήσεις στα βόρεια προάστια γιατί γνωρίζουν ότι ευνοείται η διαφυγή τους μέσω της Εθνικής Οδού. Το σίγουρο είναι ότι όσο συνεχίζουν τόσο περισσότερα στοιχεία αφήνουν πίσω τους, τα οποία βοηθούν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους», αναφέρει αστυνομική πηγή.
Λίγο καιρό μετά την αιματηρή επίθεση στα κεντρικά γραφεία της εταιρίες αλλαντικών Υφαντής στην Κηφισιά, ληστές με καλάσνικοφ ξαναχτύπησαν με στόχο αυτή τη φορά βιοτεχνία με λευκά είδη στη Νέα Ιωνία. Το νέο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην οδό Φιλελλήνων, όπου οι δράστες εισέβαλαν στην επιχείρηση και αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και δύο υπαλλήλους, ζήτησαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Ο ιδιοκτήτης αντέδρασε με αποτέλεσμα να τον χτυπήσουν με το κοντάκιο όπλου στο πρόσωπο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ληστές αφαίρεσαν τελικά περίπου 50.000 ευρώ και διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο έκαψαν στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Δερμοδεσίου στη Νέα Ιωνία. Από εκεί εκτιμάται ότι έφυγαν με δεύτερο όχημα διαφυγής προς άγνωστη κατεύθυνση.
Οι αστυνομικοί «βλέπουν» ομοιότητες με τη ληστεία που σημειώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2016 στα γραφεία της επιχείρησης Υφαντής στην Κηφισιά, όπου επίσης οι δράστες επιτέθηκαν στον ιδιοκτήτη, στόχευαν το χρηματοκιβώτιο και έκαψαν το ΙΧ. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να πρόκειται για τους κακοποιούς που στις 9 Δεκεμβρίου 2016 λήστεψαν κατάστημα  της εταιρίας «Γερμανός» στην Πεύκη «γαζώνοντας» κατά τη διαφυγή τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που τους καταδίωξαν. Μία από τις σφαίρες είχε πετύχει το μοτοσικλετιστή της ΕΛ.ΑΣ. στο κράνος, χωρίς να τον τραυματίσει για λίγα εκατοστά. Τότε, οι δράστες είχαν διαφύγει προς την περιοχή του Μενιδίου.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν στα χέρια τους βιντεοληπτικό υλικό από τις επιθέσεις στη Νέα Ιωνία, στην Κηφισιά και στην Πεύκη. Μακροσκοπικά προκύπτουν κάποιες ομοιότητες ανάμεσα στα μέλη των συμμοριών, που πάντα έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Οι δράστες εκτιμάται ότι είναι ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, χωρίς να αποκλείεται και η συμμετοχή Ρομά που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για σοβαρά αδικήματα.
Στη δυτική Αττική επιχειρούν καθημερινά πάνοπλοι άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της ΕΛ.ΑΣ., που πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους προς την κατεύθυνση του εντοπισμού οπλισμένων ληστών.

thetoc.gr












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια