Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άρθρο: Αναπηρικές συντάξεις και μπάχαλο

Ζούμε σε μια χώρα, όπου κάθε τι ΠΑΡΑΛΟΓΟ «πλασάρεται» σαν… λογικό, έτσι, για να γίνουν τα «χατίρια» ορισμένων (δεν θα πω συνδικαλιστών γιατί θα ανοίξουμε άλλη κουβέντα) και να ΑΔΙΚΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑΦΟΡΑ, ως συνήθως, όλοι οι υπόλοιποι που δεν «ανήκουν» πουθενά.

Στην «Ελλάς του 2017», εδώ και πολλά χρόνια, μια και το θέμα μας είναι οι ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, έχουμε Ανάπηρους δυο, για να μην πω ΔΕΚΑ «ταχυτήτων», καθεστώς που βολεύει το «κράτος», για να ΣΦΑΖΕΙ πιο εύκολα τα Άτομα Με Αναπηρίες.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος στο περί «ταχυτήτων», να πω πως για το «κράτος», ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 80%....

Δηλαδή, άτομα με αναπηρία ακόμα και 79%, ΔΕΝ θεωρούνται ανάπηρα, θεωρούνται (για πολλούς μην αναφέρω ποιους) ΥΓΙΗ.

Όπως ΥΓΙΗ θεωρούνται και τα άτομα με 50%, 67%, 74% κλπ.

Άλλωστε, το παράδειγμα των ποσοστών που έδωσα το διαβάσατε ΟΛΟΙ πρόσφατα στα «μέτρα» για την φορολογία των ατόμων με αναπηρίες!

Στη χώρα μας, το ΜΠΑΧΑΛΟ με τις αναπηρικές συντάξεις αλλά και τα επιδόματα, καλά κρατεί.

Από πού να πρωτοξεκινήσω;

Από την ΕΛΛΙΠΕΣΤΑΤΗ «λίστα» παθήσεων;

Από τον κατάλογο ΚΤΕΟ των Ατόμων Με Αναπηρίες, και τα «ποσοστά», τον άλλο «μπακαλοκατάλογο»;

Από τα διάφορα «τερτίπια» των «αρμοδίων» προκειμένου να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των Α.Μ.Ε.Α;

ΤΙ να πρωτοαναφέρω;

Και ήρθε τώρα και από το Υπουργείο Εργασίας (που διοικείται ΠΑΝΤΑ από άτομα που δεν γνωρίζουν ΤΙ σημαίνει εργασία), το «ΧΕΡΙ» στο καθεστώς των Αναπηρικών Συντάξεων.

Διαβάστε το άρθρο Συνέλληνες….

«Αλλάζει ο «χάρτης» των αναπηρικών συντάξεων

 Αλλάζει επί τα χείρω το καθεστώς τις αναπηρικές συντάξεις και ιδιαίτερα τους παλαιούς-μέχρι το 1992-ασφαλισμένους. Αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εργασίας, που εξετάζει εδώ και μήνες το ζήτημα των αναπηρικών συντάξεων, αποφαίνεται σε πόρισμά της ότι πρέπει να καθοριστούν ενιαίοι κανόνες απονομής και ενιαία ποσοστά σύνταξης για παλαιούς και νέους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος» Τύπος, τα μέλη της Επιτροπής προτείνουν την πλήρη εναρμόνιση όλων των παλαιών μέχρι το 1992 ασφαλισμένων με τα συντάξιμα ποσοστά αναπηρίας, τα επιδόματα, καθώς και τους κανόνες θεμελίωσης δικαιώματος αναπηρικής σύνταξης που ισχύουν για τους νέους από 1ης/1/1993 και μετά ασφαλισμένους. Πρόκειται για μια ανατροπή που φέρνει τα πάνω κάτω για περισσότερους από 400.000 ασφαλισμένους πριν το 1992, καθώς θα συνδυαστεί και με τις αλλαγές του νόμου Κατρούγκαλου που προβλέπουν μικρότερες συντάξεις για όσους βγαίνουν με αναπηρική σύνταξη από 13/5/2016 και μετά. 

Ο επανυπολογισμός των ήδη καταβαλλόμενων αναπηρικών συντάξεων θα γίνει δηλαδή με το καθεστώς των νέων μετά το 1993 ασφαλισμένων. Μεγάλοι χαμένοι ως προς τον επανυπολογισμό είναι όσοι παίρνουν σύνταξη αναπηρίας από το Δημόσιο καθώς καταβάλλει πλήρες ποσό με αναπηρία 50% και άνω.Οι αλλαγές θα επεκταθούν και στις προϋποθέσεις θεμελίωσης και θα ισχύσουν για όλους οι όροι συνταξιοδότησης για τους μετά το 1993 ασφαλισμένους που προβλέπουν ότι η αναπηρική σύνταξη θα καταβάλλεται:

• Με ένα έτος ασφάλισης εφόσον ο ασφαλισμένος δεν συμπλήρωσε το 21ο έτος της ηλικίας του και για κάθε έτος πέραν του 21ου απαιτούνται 120 επιπλέον ημέρες εργασίας για κάθε έτος και μέχρι να συμπληρωθούν 1.500 ή 5 έτη εργασίας.

• Με 5 έτη εργασίας εφόσον τα δύο τελευταία έτη ασφάλισης είναι στα πέντε τελευταία χρόνια από το έτος που έγινε ανάπηρος, ανεξαρτήτως της ηλικίας του ασφαλισμένου.

• Με 15 έτη εργασίας οποτεδήποτε.

Και στις τρεις περιπτώσεις η σύνταξη θα είναι 40% με αναπηρία μέχρι 49,44%, 50% με αναπηρία έως 66,69%, 75% με αναπηρία έως 79,99% και 100% με αναπηρία από 80% και άνω.»

ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr

Προσέξτε Συνέλληνες τα… «νούμερα», τα ποσοστά, τα οποία να σημειώσουμε πως τα «χρησιμοποιούν» όπως τους συμφέρει (όπως είπε και ένας φίλος παραπληγικός). Όποιος δεν έχει άτομο δικό του με αναπηρία, δύσκολα καταλαβαίνει τι σημαίνουν όλα αυτά.

Επειδή το θέμα είναι μεγάλο, θα περιμένω τις αντιδράσεις από τα Άτομα Με Αναπηρίες, τις θέσεις τους, και θα τα ξαναπούμε.

ΟΥΑΙ και αλλοίμονο και επαληθευτούν οι φόβοι των Α.Μ.Ε.Α για νέο Σφαγείο…

Θα επανέλθω….

 

Βασίλης Τσούγκαρης














Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια