Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ισοδύναμα, μεταθέσεις, προσλήψεις, δαπάνες - Οι απαντήσεις Κουρουμπλή στην ΠΟΕΠΛΣ

Συζήτηση για όλα τα ανοιχτά θέματα είχαν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΠΛΣ με τον Υπουργό Ναυτιλίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Λιμενικών:

Αποδεχόμενος άμεσα το αίτημά μας για συνάντηση ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης κάλεσε χθες την Ομοσπονδία μας σε σύσκεψη, με τη συμμετοχή του Νομικού Συμβούλου του ΥΝΑΝΠ και συμβούλων του κ. Υπουργού, ώστε να συζητηθούν όλα τα αιτήματά μας αλλά και να μπουν και οι τελευταίες «πινελιές» στο Νομοσχέδιο του Υ.Ν.Α.Ν.Π. πριν αυτό πάρει το τελικό δρόμο για την ψήφισή του.
Συγκεκριμένα:
• Νομοσχέδιο Υ.Ν.Α.Ν.Π. 
Συμπεριλαμβάνονται στο Νομοσχέδιο οι προτάσεις μας για :την αναγνώριση ενός έτους της στρατιωτικής θητείας, τις προσλήψεις μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, τον αποστρατευτικό βαθμό των Λ/Φ,  τα Δελτία Ταυτότητας, τα 33-34 Σχολεία ΔΥΛΣ κ.α.
• Μεταθέσεις στελεχών ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
1. Διευκρινίστηκε ότι ο ρόλος του Συμβουλίου Μεταθέσεων δε θα αλλάξει χαρακτήρα καθώς η μόνη διαφορά θα είναι ότι ο τελικός υπογράφων θα είναι ο εκάστοτε Υπουργός ο οποίος απλά θα επικυρώνει τις αποφάσεις του Συμβουλίου.
2. Οι αποσπάσεις άνω των τριάντα (30) ημερών θα διενεργούνται από το Συμβούλιο Μεταθέσεων-Τοποθετήσεων-Αποσπάσεων με τη συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
3. Παραμείνει το υφιστάμενο καθεστώς μεταθέσεων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων ακόμη και εντός των Π.Ε.Δ.Ι.Λ.Σ.
4. Καταργείται η διάταξη του Καλλικράτη που δίνει το δικαίωμα στους Λιμενάρχες να κάνουν τοποθετήσεις στα Λιμενικά τμήματα τα οποία και εφεξής θα αποτελούν ξεχωριστό τόπο επιλογής μετάθεσης.
5. Παραμένουν τα 8 έτη ως ελάχιστος παραμονής στον τόπο συμφερόντων.
• Ελεγκτήριο Δαπανών
Ενημερώσαμε τον κ.Υπουργό για τη σοβαρότητα της άμεσης και πλήρους στελέχωσης αλλά και εύρυθμης λειτουργίας του Ελεγκτηρίου Δαπανών καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αμτιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα στην ενταλματοποίηση κάθε δαπάνης (οδοιπορικά, ιατροφαρμακευτικά, επιδόματα σκύλων, λοιπές προμήθειες για Λιμενικές Αρχές, πλωτά-χερσαία μέσα κ.α.).
Από την πλευρά του ο κ.Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι θα προβεί σε κάθε ενέργεια που θα απαιτηθεί ώστε να μη βιώσουμε καταστάσεις του παρελθόντος με φαρμακεία και γιατρούς απλήρωτους, με οχήματα και σκάφη καθηλωμένα και συναδέλφους που θα πληρώνουν τις υπηρεσιακές μετακινήσεις από την τσέπη τους.
• Επίδομα παραμεθορίου
Ζητήσαμε την άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με το επίδομα παραμεθορίου που δικαιούνται οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις υπηρεσίες της ακτογραμμής του Αιγαίου και της Θράκης δηλαδή στις περιοχές της χώρας μας που προβλέπεται η χορήγηση του εν λόγω επιδόματος για τα στελέχη του Λ. Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ.
Για το θέμα αυτό ο κ.Κουρουμπλής θα έχει,  άμεσα, σύσκεψη με τους αρμόδιους Υπηρεσιακούς φορείς και εκεί θα αναζητηθεί ο τρόπος της καταβολής του επιδόματος σε όλα τα στελέχη που το δικαιούνται.
• Ισοδύναμα μέτρα για τη μη αναστολή μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών
Αναφορικά με το ανωτέρω θέμα και δεδομένου ότι βαδίζουμε ήδη στο 2017 αναμένουμε ενημέρωση, εντός των επομένων ημερών,  για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από το Υπουργείο μας ώστε να αποφευχθεί από 1-1-2017 μέσω των ισοδύναμων μέτρων η αναστολή μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κ.Κουρουμπλής Παναγιώτης έχει καταστήσει την Ομοσπονδία μας ως βασικό συνομιλητή για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν τους εργαζόμενους στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σ’ αυτή την κατεύθυνση χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια που έχει σκοπό την αναβάθμιση του Σώματος και τις συνθήκες εργασίας για τους υπηρετούντες σε αυτό.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος          ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια