Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μικροφαλλία ή όταν οι άνδρες πιστεύουν ότι έχουν μικρά προσόντα!


Το μέγεθος των ανδρικών προσόντων αποτελεί αρκετά συχνά αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στις γυναίκες.

Πολύ συχνά, όμως, ανησυχεί έντονα το ισχυρό φύλο, ακόμη και αν όλο αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το σύνδρομο των «μικρών προσόντων» είναι, όπως εξηγούν οι ειδικοί επιστήμονες, μία ψυχολογική κατάσταση που βιώνουν αρκετοί άνδρες όταν γίνονται εμμονικοί με το μέγεθος. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι διαθέτουν μικρά προσόντα αν και είναι σε φυσιολογικά επίπεδα!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Ανδρολογικού ινστιτούτου Αθηνών, «ίσως μια από τις βασικές αιτίες του συνδρόμου να αποτελεί το γεγονός ότι οι άνδρες συχνά δεν έχουν ιδέα για το ποιο είναι το μέσο φυσιολογικό μέγεθος πέους κι όταν τους ζητηθεί να μαντέψουν τη σωστή απάντηση, κάνουν λάθος».

Μια άλλη αιτία όπως εξηγούν οι ειδικοί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, μπορεί να είναι η πορνογραφία, η οποία προβάλλει μη ρεαλιστικά μεγέθη οργάνων και δημιουργεί μια διαστρεβλωμένη εικόνα για τη φυσιολογική ανατομία του άνδρα.

Θέμα μεγέθους

Διαδικτυακή έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychology of Men and Masculinity έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί άντρες δεν είναι ικανοποιημένοι με το μέγεθος του πέους τους. Μάλιστα η συντριπτική πλειοψηφία των αντρών φυσικά δήλωσαν πως θα επιθυμούσαν να διαθέτουν μερικούς πόντους παραπάνω και μόλις το 0,2% δήλωσαν πως θα ήθελαν το μόριό τους να είναι μικρότερο.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο Δρ Justin J. Lehmiller, ειδικός στην Κοινωνική Ψυχολογία, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των αντρών δεν αντιμετωπίζουν αυτό που επιστημονικά αναγνωρίζεται ως μικροφαλλία και το μέγεθος του πέους τους βρίσκεται εντός των «φυσιολογικών» ορίων.

Πάντως οι ειδικοί του Ανδρολογικού Ινστιτούτου επισημαίνουν ότι εάν η λειτουργία του οργάνου είναι φυσιολογική, ο άνδρας θα πρέπει να δεχτεί το πέος του γι’ αυτό που είναι, όπως για παράδειγμα δέχεται το ύψος του ή τα άλλα μέρη του σώματός του. Είναι σημαντικό τα άτομα να αποδέχονται τα ανατομικά τους χαρακτηριστικά.



Πηγή: healthreport.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια