Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ιδού η οργανωμένη δολοφονική δράση της ΧΑ: Φίρερ, ηγεσία και τάγματα εφόδου, με σφιχτή κάθετη οργάνωση, εκτελούσαν και συμβόλαια καπιταλιστών

Στις 31 του περασμένου Οκτώβρη, άρχισε στη δίκη των νεοναζιστών της ΧΑ η ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονική επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ και
συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, στην οποία τραυματίστηκαν εννιά άτομα και καθαρά από τύχη δεν υπήρξε νεκρός, καθώς ο σκοπός του τάγματος εφόδου ήταν ανθρωποκτόνος. Η επίθεση έγινε το βράδυ της 12ης Σεπτέμβρη του 2013 στο Πέραμα και ήταν οργανωμένη και σχεδιασμένη από την ηγεσία των νεοναζιστών. Με τη δολοφονική αυτή επίθεση ήθελαν να στείλουν ένα τρομοκρατικό μήνυμα στα μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ που είναι ταυτόχρονα μέλη και στελέχη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αττικής και Εργαζόμενων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, αλλά και στα μέλη του Συνδικάτου που δεν είναι μέλη του ΠΑΜΕ.

Η ηγεσία της ΧΑ ήθελε -σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της, πριν και μετά τη δολοφονική επίθεση, που θα τις παρουσιάσουμε παρακάτω- να κάνει κουμάντο στη Ζώνη του Περάματος. Και βέβαια, δεν μπορούσε να κάνει κουμάντο στη Ζώνη με τα 28 μέλη του «Σωματείου» Αγιος Νικόλαος, που έφτιαξε αργότερα. Μόνο με την άσκηση συνεχούς δολοφονικής βίας, με σκοπό να εξαναγκάσει τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και των άλλων παρατάξεων, που ήταν μέλη και στελέχη του συνδικάτου, να εγκαταλείψουν τη Ζώνη και το συνδικαλισμό, θα μπορούσαν οι χρυσαυγίτες να αποκτήσουν τον έλεγχο του χώρου, εν είδει μαφιόζων συνδικαλιστών.

Εκείνη την περίοδο, τα τάγματα εφόδου της ΧΑ δε δρούσαν μόνο το βράδυ αλλά και στο φως της ημέρας, παρουσία της αστυνομίας και των ομάδων ΔΙΑΣ, που παρακολουθούσαν τις δολοφονικές επιθέσεις και είχαν εντολή να μην επεμβαίνουν και να μη συλλαμβάνουν τους νεοναζί. Αρκετές φορές αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ομολόγησαν ότι είχαν τέτοιες εντολές.

Προανήγγειλαν τη δολοφονική επίθεση

Στις 8 Αυγούστου του 2013, οι νεοναζί βουλευτές Ι. Λαγός, Ν. Μίχος και Η. Παναγιώταρος, μαζί με 40 περίπου «φουσκωτούς» και 15 περίπου εργάτες της Ζώνης, μέλη της ΧΑ (ανάμεσα σ’ αυτούς και ο Α. Μιχάλαρος, που κατηγορείται, εκτός των άλλων, και ως απλός συνεργός στη δολοφονία του Π. Φύσσα και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση) συναντήθηκαν σε μια καντίνα της Ζώνης, κατακαλόκαιρο, με υψηλή θερμοκρασία, για να συζητήσουν πώς θα εκδιώξουν το ΠΑΜΕ και για να στείλουν το τρομοκρατικό μήνυμα, ότι κουμάντο θα κάνουν τα τάγματα εφόδου. Αν δεν ήταν αυτός ο σκοπός τους, δε θα κουβαλούσαν τις δεκάδες των «φουσκωτών».

Τη συζήτηση άνοιξε ο βουλευτής της ΧΑ και περιφερειάρχης Πειραιά Ι. Λαγός με μια ανούσια εισαγωγή. Ακολούθησε ο Χρ. Κυριτσόπουλος, πρόεδρος του σωματείου-σφραγίδα «Αγιος Νικόλαος», που αν δεν είναι μέλος της φασιστικής οργάνωσης, είναι τουλάχιστον φιλικά προσκείμενος σ’ αυτή. Είπε ο Κυριτσόπουλος: «Είναι χαρά μας και τιμή μας να μιλάμε με εθνικιστές, που για μένα είναι τίτλος τιμής. Είναι αυτοί που νοιάζονται για τον τόπο και τον λαό. Ημασταν πολύ λίγοι τόσα χρόνια εδώ μέσα, οι οποίοι ήμασταν η μαύρη λίστα και στο περιθώριο. Δεν τολμούσαμε να πούμε το παραμικρό. Σε όλους αυτούς οι οποίοι κατάφεραν, και είναι άθλος που κατάφεραν σ’ αυτό τον τόπο να μην έχει βαπόρι να δουλέψει. Αυτός ο τόπος οποίος είναι ναυτικός από την φύση του, πρώτη εμπορική ναυτική δύναμη στον κόσμο να μην έχει βαπόρι για να δουλέψει. Οφείλεται σε όλους αυτούς τους πολιτικοσυνδικαλιστικούς τύπους οι οποίοι έχουν βάλει και έχουν φροντίσει να κλείσουν τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά. Τα  οποία εάν δε ανοίξουν εμείς εδώ δουλειά δεν βλέπουμε. Διότι υπάρχουν δεξαμενές εκεί πέρα. Και ένα πλοίο για να επισκευαστεί θέλει και δεξαμενισμό. Αν δεν έχει δεξαμενές δεν έρχεται καθόλου εδώ, πάει στην Τουρκία. Μιάμιση μέρα θέλει για να πάει στην Τουρκία. Εχουν φροντίσει να κλείσουν τα ναυπηγεία  του Σκαραμαγκά με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μην μπορεί να έρθει βαπόρι εδώ. Αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που έχουν καταφέρει οι άνθρωποι αυτοί».

Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, βέβαια, δεν τα έκλεισαν οι Παμίτες (το ΠΑΜΕ δεν έχει καν την πλειοψηφία στο σωματείο του Σκαραμαγκά), αλλά οι αστικές κυβερνήσεις. Οταν ο Κυριτσόπουλος συνδέει την αναδουλειά στη Ζώνη του Περάματος με το κλείσιμο του Σκαραμαγκά, εμμέσως ομολογεί ότι το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής δεν έχει καμιά ευθύνη γι’ αυτή (την αναδουλειά). Απλά, κατά την πάγια τακτική των φασιστών, έπρεπε να επικαλεστεί ένα ψέμα, ώστε να χρεώσει στον ΠΑΜΕ την ευθύνη για την αναδουλειά στη Ζώνη του Περάματος.

Αμέσως μετά, πήρε το λόγο άλλος χρυσαυγίτης και ανάμεσα στ’ άλλα είπε ότι «θέλουμε να φάμε με τους εφοπλιστές μας, γιατί απ’ αυτούς εξαρτιόμαστε»!

Το λόγο πήρε και ο άλλος βουλευτής, ο Παναγιώταρος. Στην αρχή έκανε μια… βαθυστόχαστη ανάλυση, ισχυριζόμενος ότι τα βαπόρια δεν έρχονται για επισκευή στην Ελλάδα, όχι γιατί είναι υψηλά τα μεροκάματα (έφερε σαν παράδειγμα το ότι οι εφοπλιστές δεν κατασκευάζουν καράβια μόνο στην Κίνα, που είναι χαμηλά τα μεροκάματα, αλλά και στην Ιαπωνία, όπου τα μεροκάματα είναι υψηλά), αλλά γιατί υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, που δεν έχει να κάνει με το μεροκάματο αυτό καθαυτό. Την πάσα πήρε ο Κυριτσόπουλος για να πει ποιο είναι το πρόβλημα που διώχνει τα βαπόρια από την Ελλάδα. Προφανώς είχαν συνεννοηθεί για το τι θα πουν και πώς θα το πουν για να χρεώσουν το ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Μετάλλου με την ευθύνη για την αναδουλειά και την ανεργία. Είπε, λοιπόν, ο Κυριτσόπουλος:

«Με το σεις και το σας δεν βγαίνει τίποτα. Υπάρχει το κατεστημένο εδώ πέρα, υπάρχει ο σταλινισμός, υπάρχει  το ΚΚΕ μου, λου, ξου, του, οι οποίοι αποφασίζουνε και διατάσσουν χρόνια. Σε οποιοδήποτε βαπόρι ερχότανε εδώ αυτοί αποφασίζανε ποιοι θα δουλέψουν, πως θα δουλέψουν, ποιους θα πάρουν. Σταματάνε το βαπόρι, εάν δεν κάνει αυτό να  φύγει το βαπόρι.  Ισχύουν ακόμη αυτά. Αν έρθει ένα βαποράκι, εγώ πέρυσι είχα βάλει ένα βαποράκι, ήταν ο Μιχάλαρος και τα παιδάκια με τα καπέλα της ΧΑ. Φοβηθήκανε και δεν τόλμησαν να ανέβουν. Δηλαδή, θα πρέπει να χαλάσουμε την καρδιά μας με το κατεστημένο, με τη χούντα την κόκκινη, η οποία θέλει να είναι μέσα στα πράγματα και να αποφασίζει και να διατάσσει». «Οι νταβαζήδες της κατάστασης», φωνάζει κάποιος από τους παριστάμενους χρυσαυγίτες. «Ακριβώς», ολοκληρώνει ο Κυριτσόπουλος.

Ο Λαγός πήρε το λόγο για δεύτερη φορά, παίζοντας το ρόλο του νονού. Οπως είπε, τους πιο πολλούς τους έχει ξαναδεί, γιατί πήγαν μετά τις εκλογές και του είπαν «Γιάννη κατέβα κάτω», κι αυτός τους είπε «καλέστε με, όχι ως Γιάννη, αλλά ως ΧΑ και θα έρθω». Και για ξεκάρφωμα καλέστε και τα άλλα κόμματα!          

Η μπάλα πέρασε στον Αν. Μιχάλαρο, που είπε: «Αυτά τα τρία χρόνια έχουν έρθει τα βαπόρια και έχουν φύγει, γιατί κάνανε απεργίες (σ.σ. «βεβαίως» φώναξαν από κάτω οι χρυσαυγίτες). Σηκωθήκαμε να εναντιωθούμε; Κανένας (σ.σ. «κανένας», σιγοντάρει η χρυσαυγίτικη χορωδία. «Αρα τρομοκρατία και βλακεία»). Δεν ένιωσα τρομοκρατία, γιατί ενάμιση χρόνο ήμουν απών. Είχαν πιάσει τους εργοδότες και τους τρομοκρατούσαν να μην μας πάρουν στη δουλειά. Είμαι χρυσαυγίτης τιμή μου και καμάρι μου. Θα το πολεμήσω εδώ μέσα, δεν φεύγω, γιατί έτσι έχω μάθει στη ΧΑ, να πολεμάω. Θέλετε να πολεμήσουμε; Εδώ είμαστε, αν θέλετε να το πολεμήσουμε. Οχι τώρα να το λέμε και αύριο να φεύγουμε».

Ο Μιχάλαρος απευθυνόταν προφανώς στους παρόντες εργάτες της Ζώνης, που είναι είτε μέλη είτε κοντά στη ΧΑ, και τους προέτρεπε να πολεμήσουν ενάντια στο ΠΑΜΕ, κι όχι να λένε κάτι τώρα και μετά να την κάνουν.

Ο Μιχάλαρος, που στην καντίνα της Ζώνης δήλωνε ότι είναι τιμή του και καμάρι του που είναι χρυσαυγίτης, μόλις είδε τα ζόρικα, καθώς κατηγορείται ως απλός συνεργός στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έβαλε την ουρά στα σκέλια. Διαβάστε τι έγραψε στο απολογητικό του υπόμνημα, στις 10 Μάρτη του 2014: «Αρνούμαι για ακόμη μία φορά ότι έχω ενταχθεί ως μέλος σε κάποια εγκληματική οργάνωση ή ότι ασκώ καθήκοντα που μου έχουν ανατεθεί και δη από του έτους 1987… Πραγματικά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στη δικογραφία ή ακόμα και εκτός αυτής που να καταδεικνύει την οποιαδήποτε μακρόχρονη σχέση μου με το κόμμα της Χρυσής Αυγής».

Η παρέμβασή του στη Ζώνη, παρουσία τριών βουλευτών της ΧΑ, και η γεμάτη καμάρι δήλωσή του για την ένταξή του στη νεοναζιστική συμμορία, δεν είναι απόδειξη ότι ήταν στέλεχος και μάλιστα σκληρό της ΧΑ; Απ’ όταν βρέθηκε κατηγορούμενος και απειλείται με πολύχρονη κάθειρξη το παίζει άκακο αρνάκι, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των χρυσαυγιτών, μη εξαιρουμένου και του φίρερ Ν. Μιχαλολιάκου.

Υποδηλώνοντας την αρχηγική του θέση στον Πειραιά, ο περιφερειάρχης Λαγός παρεμβαίνει για τρίτη φορά: «Εμείς ήρθαμε εδώ τώρα, κάναμε την πρώτη κουβέντα να σπάσει αυτό το απόστημα, (σ.σ. εννοεί το ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Μετάλλου) που κανείς δεν τολμούσε να μας φωνάξει. Ευτυχώς ήρθανε δύο τρεις άνθρωποι και μας φωνάξανε επίσημα». Το τελευταίο, περί ειδοποίησης από δύο-τρεις ανθρώπους της Ζώνης, το πέταξε για ξεκάρφωμα.

Την ώρα που μιλούσε ο Λαγός παρενέβη ένας χρυσαυγίτης που εμφανιζόταν σαν «απλός εργάτης» κλαι μεταξύ τους έγινε ο εξής διάλογος:

Κρυφοχρυσαυγίτης: Να σε ρωτήσω κάτι σε παρακαλώ. Αν καλέσουμε το κόμμα της ΧΑ, θα έρθει στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά; Θα πάμε στη φωλιά του λύκου να τους ξεριζώσουμε εκεί μέσα; Να τους ξεριζώσουμε.
Λαγός: Για να μην λέμε πολλές κουβέντες…
Κρυφοχρυσαυγίτης: Το κατάλαβες πως το είπα.
Λαγός: Για να μην λέμε πολλές κουβέντες…
Κρυφοχρυσαυγίτης: Μόνον έτσι θα τους ξεριζώσουμε.
Λαγός: Και εγώ σας απαντάω. Εμείς σαν ΧΑ θα είμαστε.
Κρυφοχρυσαυγίτης: Θα είσαστε;
Λαγός Εμείς θα είμαστε.
Κρυφοχρυσαυγίτης: Σας είπαμε, θα μοιράσουμε χαρτιά, θα δώσουμε από ένα ευρώ, θα τυπώσουμε 5.000 χαρτιά να καλέσουμε τον κόσμο μας στο συνδικάτο.
Λαγός: Εγώ δεν θα σας πω ποτέ κουβέντες και μετά θα πεις είπα άλλα. Εμείς δεν είμαστε για τέτοια πράγματα. Εμείς που μας βλέπεις εδώ πέρα έτσι είμαστε. Ρώτησες κάτι και σου απαντάω μπροστά σε πενήντα, εκατό ανθρώπους, εμείς θα είμαστε εκεί.
Κρυφοχρυσαυγίτης: Θα είσαστε εκεί;
Λαγός: Εσείς θα είσαστε;

Πριν το κλείσιμο της κουβέντας παρενέβη ο Παναγιώταρος: «Απλά τα πράγματα. Εσείς ξέρετε το αντικείμενο, ζείτε εδώ και εργάζεστε, όταν εργάζεστε, και απ’ αυτό τρώτε ψωμάκι. Βρείτε τη σωστή λύση, τον τρόπο με τον οποίο θα έχετε δουλειά. Εμείς θα είμαστε αρωγοί και θα σας υποστηρίζουμε. Θέλετε να πάμε στο συνδικάτο; να πάμε. Εμείς θα είμαστε εκεί. Θέλετε να κάνετε δικό σας Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και να είναι μόνο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, γιατί σας ενδιαφέρει τι γίνεται εδώ, γιατί δεν σας ενδιαφέρουν τι γίνεται στην κονσέρβα και ό,τι άλλο άσχετο γίνεται; Εσείς αποφασίστε, είμαστε αρωγοί να σας βοηθήσουμε με όσα μέσα διαθέτουμε».

Ο Παναγιώταρος προσπαθεί να το παίξει «ήρεμη πολιτική δύναμη», μιλώντας περισσότερο με υπονοούμενα, αλλά όλοι καταλαβαίνουν τι εννοεί όταν τους λέει μπείτε εσείς μπροστά κι εμείς θα έρθουμε να σας βοηθήσουμε. Ολοι ξέρουν ότι τα τάγματα εφόδου δρουν στο φως της μέρας και έχουν το ακαταδίωκτο από τον αστυνομικό μηχανισμό. Αλλωστε, οι δεκάδες «φουσκωτοί» που συνόδευαν τους τρεις βουλευτές ήταν η απόδειξη του ότι είναι έτοιμοι να πάνε στο συνδικάτο και να ξεριζώσουν το ΠΑΜΕ.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, που δεν είναι μεταλλεργάτες, διακρίναμε και τον Καζαντζόγλου που κατηγορείται ως άμεσος συνεργός στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τι γύρευε εκεί; Μήπως συμμετείχε και αυτός, όπως και ο Μιχάλαρος, στη δολοφονική επίθεση του Περάματος, το βράδυ της 12ης Σεπτέμβρη του 2013;

Μετά από τη συζήτηση ακολούθησαν δηλώσεις από τους τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές. Πρώτος μίλησε ο περιφερειάρχης Λαγός: «Η ΧΑ ήταν και σήμερα εδώ, ήταν στην επισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Ηταν και καλά, θεωρητικά, στη καρδιά του ΠΑΜΕ. Είναι η κατάντια που επικρατεί στη Ζώνη. Δουλεύανε εκατοντάδες έλληνες εργαζόμενοι και συντηρούσανε τις οικογένειές τους. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα. Εξαθλιωμένοι οι έλληνες και περαματιώτες συμπολίτες μας έχουν ζητήσει τη βοήθεια και τη στήριξη της ΧΑ. Η ΧΑ είναι εδώ, θα τους στηρίξει με όλες τις δυνάμεις μας εντός και εκτός κοινοβουλίου. Και θα δώσουμε μια υπόσχεση στον εαυτό μας και σε αυτούς τους ανθρώπους. Η Ζώνη θα κερδηθεί, τα καράβια θα έρθουν πίσω και οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, οι οποίοι καπηλεύονται τόσα χρόνια αυτή εδώ την κατάσταση, θα εξαφανιστούν από εδώ πέρα μέσα».

Ο Μίχος, που δεν έπαιζε σημαντικό ρόλο, έκανε μια υποτονική δήλωση και ακολούθησε ο Παναγιώταρος, με μια ακόμα προκλητική δήλωση ενάντια στο ΠΑΜΕ: «Η πρώτη οργανωμένη επίσκεψη της ΧΑ στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Να είστε σίγουροι, ότι πολύ σύντομα το απόστημα που υπάρχει εδώ και δημιουργεί τα προβλήματα, που έχει και όνομα και είναι το ΠΑΜΕ, θα τελειώσει και θα μπουν τα πράγματα στην σωστή τους κατεύθυνση και όλα αυτά με την αρωγή της ΧΑ».

Ολες αυτές οι προκλητικές τοποθετήσεις, που έγιναν στις 8 Αυγούστου του 2013 σε μια καντίνα στην έρημη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, είναι καταγραμμένες σε βίντεο που φιλοξενείται μέχρι τώρα στην ιστοσελίδα της νεοναζιστικής συμμορίας. Το σημειώνουμε για να το έχει υπόψη της η προεδρεύουσα του δικαστηρίου Μ. Λεπενιώτη και να μη ρωτάει τους μάρτυρες από πού έμαθαν αυτά που καταθέτουν. Πολλά απ’ αυτά είναι ανεβασμένα στην ιστοσελίδα της ΧΑ. Και τι λένε αυτές οι τοποθετήσεις του Λαγού, του Παναγιώταρου, του Μιχάλαρου; Οτι θα πάνε στη «φωλιά του λύκου» για να «ξεριζώσουν τους λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ», που «θα εξαφανιστούν από εδώ μέσα». Μετά απ’ αυτή την «πρώτη οργανωμένη επίσκεψη της ΧΑ στη Ζώνη», πολύ σύντομα το «απόστημα» ΠΑΜΕ θα τελειώσει.

Οταν διατυμπανίζουν ότι η επίσκεψη της ΧΑ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος είναι οργανωμένη, ομολογούν ότι ήταν σε γνώση του φίρερ Ν. Μιχαλολιάκου, της κοινοβουλευτικής και των εξωκοινοβουλευτικών ηγετικών στελεχών της. Το εγχείρημα του ξεριζώματος του ΠΑΜΕ ήταν πολύ σοβαρό και δε θα επιχειρούνταν εν αγνοία της ηγεσίας και ιδιαίτερα του φίρερ, που ελέγχει τους πάντες και τα πάντα. Οταν ο Λαγός και ο Παναγιώταρος λένε ότι θα ξεριζώσουν, θα τελειώσουν το ΠΑΜΕ, δεν αναφέρονται φυσικά σε ιδεολογικοπολιτικό συνδικαλιστικό αγώνα. Στα τάγματα εφόδου αναφέρονται και γι’ αυτό αναφέρονται συνεχώς στην «αρωγή της ΧΑ». Επαναλαμβάνουμε  ότι μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα τα τάγματα εφόδου δρουν ανοιχτά, στο φως της μέρας, έχουν το ακαταδίωκτο από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό, και πατρονάρονται απ αυτούς.

Οπως είπαμε, όλ’ αυτά φιγουράρουν στην ιστοσελίδα τους. Επομένως, τα ηγετικά στελέχη ήξεραν (τουλάχιστον αυτό) ότι σύντομα θα γίνει δολοφονική επίθεση κατά του ΠΑΜΕ. Το σημειώνουμε γιατί σχετικά πρόσφατα (στις 3 Νοέμβρη του 2016) ο φίρερ Μιχαλολιάκος έδωσε συνέντευξη στον Παυλόπουλο, στο Blue Sky. Oταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν γνωρίζει τη δήλωση του Λαγού, που έγινε αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ, μέσω μηνύματός του στον Δεβελέκο, απάντησε ότι «μπορεί να είναι ένα μήνυμα, αυτό δεν το ξέρω». Για τα μηνύματα του Λαγού θα μιλήσουμε παρακάτω. Εδώ αναφερόμαστε για να δείξουμε ότι ο παλικαράς φίρερ των νεοναζί δεν έχει τα κότσια να παραδεχθεί ότι δικές του εντολές εκτελούσαν οι βουλευτές Λαγός, Μίχος και Παναγιώταρος όταν επισκέπτονταν κατακαλόκαιρο την έρημη Ζώνη του Περάματος, με την συνοδεία τάγματος εφόδου, προκειμένου να προαναγγείλουν ουσιαστικά τη δολοφονική επίθεση ενάντια σε μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στις 12 Σεπτέμβρη του 2013.

«Συμβόλαιο» των εργολάβων

Το θράσος των βουλευτών της ΧΑ, που πήραν κατακαλόκαιρο το τάγμα εφόδου και πήγαν στη Ζώνη, για να προαναγγείλουν τη δολοφονική επίθεση κατά του ΠΑΜΕ, την οποία πραγματοποίησαν μετά από ένα μήνα (δεν έλεγαν λόγια του αέρα δηλαδή), δεν προερχόταν μόνο από την αίσθηση του ακαταδίωκτου, που αναμφισβήτητα είχαν. Ο φίρερ και η ηγεσία των νεοναζί είχαν αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των μεγαλοεργολάβων της Ζώνης.

Στις 10 Σεπτέμβρη του 2015, δύο χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον των μελών και στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, οι νεοναζί βουλευτές Γερμενής, Κασιδιάρης, Κούζηλος και Παναγιώταρος, επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας των νεοναζιστών διαβάζουμε γι’ αυτή την επίσκεψη: «Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2015. Κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής  τους βουλευτές Γερμενή, Κασιδιάρη, Κούζηλο και Παναγιώταρο επισκέφθηκε σήμερα την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, που τόσο βάναυσα έχει πληγεί από μνημονιακές πολιτικές, αλλά και την παράνομη δράση των επαγγελματιών εργατοπατέρων του ΚΚΕ».

Στην επίσκεψη μίλησαν ο Κασιδιάρης και ο πρόεδρος του χρυσαυγίτικου σωματείου-μαϊμού «Αγιος Νικόλαος» Χρ. Κυριτσόπουλος. Ο Κασιδιάρης δήλωσε ανάμεσα στ’ άλλα: Η ζωή του Περάματος θα λειτουργήσει ξανά υπό την αιγίδα της ΧΑ και με τα σωματεία των εργαζόμενων και θα απομονώσουμε τους εργατοπατέρες του ΚΚΕ, που λειτουργούν για ξένα συμφέροντα και έστειλαν τα ελληνικά πλοία στην Τουρκία. Ο Κυριτσόπουλος δήλωσε ανάμεσα στ’ άλλα: Προσπαθούμε από το εισόδημά μας και αγωνιζόμαστε γι’ αυτό το χώρο και τον τόπο που μας ανήκει.

Αυτή καθαυτή η επίσκεψη των νεοναζιστών βουλευτών στη Ζώνη και οι δηλώσεις του Κασιδιάρη ότι «θα απομονώσουμε τους εργατοπατέρες του ΚΚΕ» και του Κυριτσόπουλου ότι «ο χώρος και ο τόπος μας ανήκει» συνιστούν πρόκληση ολκής. Από πότε η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος ανήκει στους νεοναζιστές της ΧΑ; Και οι ίδιοι οι νεοναζιστές, βέβαια, γνωρίζουν ότι με τους 28 χρυσαυγίτες-μέλη του σωματείου-μαϊμού δεν μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των εργατών της Ζώνης. Μόνο με τα δολοφονικά τάγματα εφόδου και με τη στήριξη των μεγαλοεργολάβων της Ζώνης μπορεί να καταφέρουν κάτι.

Μολονότι γνωρίζουν ότι τέτοιες κινήσεις στο χώρο που έγινε η δολοφονική επίθεση ενάντια στο ΠΑΜΕ, επιβαρύνουν τη θέση τους, καθόσον βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση των εγκλημάτων τους, μολονότι γνωρίζουν ότι ο δικαστικός και ο αστυνομικός μηχανισμός δεν μπορούν να τους προσφέρουν σήμερα το ακαταδίωκτο, επιμένουν να προκαλούν και να δηλώνουν ότι δεν έχουν παραιτηθεί από το «ξερίζωμα των λακέδων του ΠΑΜΕ». Αυτό σημαίνει ότι έχουν αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των μεγαλοεργολάβων της Ζώνης, να καθαρίσουν το τοπίο της από τους Παμίτες και τους άλλους συνδικαλιστές. Και σαν καλοί υπεργολάβοι-εκτελεστές «τιμούν» το συμβόλαιό τους. Για να μπορούν ελεύθερα οι μεγαλοεργολάβοι- καπιταλιστές της Ζώνης να κατεβάσουν σε εξευτελιστικά επίπεδα την αξία της εργατικής δύναμης και να καταργήσουν όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργατών που έχουν απομείνει.

Μυστική συνάντηση νεοναζί με μεγαλοεργολάβους

Σύμφωνα με κατάθεση του Σ. Πουλικόγιαννη, προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου, στις 25 Σεπτέμβρη του 2013, είχαν την πληροφορία ότι ομάδα μεγαλοεργολάβων της Ζώνης συναντήθηκε –στο διάστημα ανάμεσα στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μάη και του Ιούνη του 2012- με την ηγεσία της ΧΑ, Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Λαγό, και ότι τους έδωσαν οικονομική ενίσχυση με αντάλλαγμα να αναλάβουν να εκκαθαρίσουν τη Ζώνη από το ΠΑΜΕ. Σύμφωνα με τον Πουλικόγιαννη, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά είχε εκδώσει δελτίο Τύπου στις 21 Ιούνη του 2012 για να ενημερώσει τους εργαζόμενους και τα κόμματα, ενώ είχε ενημερώσει και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ποιμενίδη.

Στην κατάθεσή του στις 2 Οκτώβρη του 2013, ο Σ. Πουλικόγιαννης ανέφερε και τα ονόματα των μεγαλοεργολάβων. Ο δικαστικός μηχανισμός δεν κάλεσε ποτέ τους μεγαλοεργολάβους, ούτε την ηγεσία της ΧΑ, για να δώσουν εξηγήσεις για το τι συζήτησαν!

Στο δικαστήριο, ο Σ. Πουλικόγιαννης επανέλαβε τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει την πηγή των πληροφοριών, παρά τις πιέσεις που του ασκήθηκαν. Συνήγοροι υπεράσπισης των χρυσαυγιτών υπέβαλαν αίτημα να μην επιτραπούν οι ερωτήσεις και να μη ληφθούν αυτές υπόψη, από τη στιγμή που ο Πουλικόγιαννης αρνείται να κατονομάσει τους ανθρώπους που τους ενημέρωσαν. Η εισαγγελέας Αδ. Οικονόμου είπε ότι δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε τις ερωτήσεις, αλλά από τη στιγμή που δεν κατονομάζεται η πηγή των πληροφοριών το δικαστήριο δε θα πρέπει να πάρει υπόψη την κατάθεση του Πουλικόγιαννη σε σχέση μ’ αυτή τη συνάντηση.

Βιάστηκε να τοποθετηθεί η εισαγγελέας. Γιατί ναι μεν, σύμφωνα με το άρθρο 224 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ΚΠΔ), δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μαρτυρικές καταθέσεις που δεν κατονομάζουν την πηγή των πληροφοριών, όμως υπάρχει και η αρχή της ηθικής απόδειξης, σύμφωνα με την οποία μπορούν να ληφθούν υπόψη πραγματικά γεγονότα. Στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να μας οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι έγινε η συνάντηση των μεγαλοεργολάβων της Ζώνης με την ηγεσία της ΧΑ. Είναι η επίσκεψη των τριών βουλευτών στην καντίνα, που εντάσσεται σαφώς στο πλαίσιο της προετοιμασίας της δολοφονικής επίθεσης των νεοναζί κατά των στελεχών και μελών του ΠΑΜΕ. Είναι η επίσκεψη, στις 10 Σεπτέμβρη του 2015, τεσσάρων βουλευτών της ΧΑ στα γραφεία του εργοδοτικού σωματείου-σφραγίδα. Επίσκεψη που έγινε σε χρονική στιγμή που η ΧΑ βρισκόταν στο καναβάτσο και που πιστοποίησε ότι η ηγεσία της είχε αναλάβει δεσμεύσεις έναντι των μεγαλοεργολάβων, ότι θα ξεριζώσει από τη Ζώνη τους Παμίτες και ότι η ζωή στην Ζώνη θα λειτουργήσει ξανά υπό την αιγίδα της ΧΑ. Δεσμεύσεις που δεν μπορούν, φυσικά, να υλοποιηθούν με την προπαγάνδιση των θέσεων των ΧΑ, αλλά μόνο με τις συνεχείς δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου.

Στους παράγοντες της δίκης είναι γνωστό ότι -σύμφωνα με τις καταγγελίες του Σ. Πουλικόγιαννη- οι μεγαλοεργολάβοι Αντ. Αθανασόπουλος, Παν. Δελής,  Θαν Πυρινής, Δ. Μεταξάς και Ε. Βουδούρης, συναντήθηκαν με τους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Λαγό και για λογαριασμό τους οι τελευταίοι ανέλαβαν το ξερίζωμα των Παμιτών από την Ζώνη. Δεν κλήθηκαν, όμως, να καταθέσουν.

Δεν είναι όμως οι μόνοι που δεν κλήθηκαν να καταθέσουν. Είναι και οι τέσσερις αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ, που ήταν παρόντες από την πρώτη στιγμή και δεν έκαναν το παραμικρό για να αποτρέψουν τη δολοφονική επίθεση. Αυτή δεν είναι η μοναδική «παράλειψη» από την πλευρά του εισαγγελέα στη συγκεκριμένη υπόθεση. Οι «παραλείψεις» με τις οποίες επιχειρείται η προσφορά βοήθειας στους χρυσαυγίτες είναι πολλές και σε επόμενο δημοσίευμά μας θα μας δοθεί η ευκαιρία να τις αναφέρουμε.

Στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Blue Sky, ο Μιχαλολιάκος ρωτήθηκε από τον παριστάμενο δημοσιογράφο Ι. Λοβέρδο τι έχει να πει για την καταγγελία που ακούστηκε στη δίκη από μάρτυρα κατηγορίας (ήταν οι μέρες που στη δίκη κατέθετε ο Σ. Πουλικόγιαννης), ότι εκεί στο Πέραμα είχαν συνάντηση με κάποιους εφοπλιστές (ο Λοβέρδος μπέρδεψε τους εργολάβους της Ζώνης με τους εφοπλιστές) και ότι έκαναν κομπρεμί για το πώς θα χτυπήσουν τους συνδικαλιστές. Ο Μιχαλολιάκος απάντησε: «Προσέξτε, να δείτε. Υπάρχει κατάθεση, ότι ο κος Χουδαλάκης, ο κος Παυλόπουλος και ο κος Λοβέρδος (σ.σ. δημοσιογράφοι) συναντήθηκαν με τον Μιχαλολιάκο, τον Κασιδιάρη και κάποιον άλλο και δώσανε 300 χιλιάδες ευρώ. Εσείς εάν ήσασταν ανακριτής δεν θα καλούσατε τον Λοβέρδο, τον Παυλόπουλο και τον Χουδαλάκη για να τους ρωτήσετε; Δεν τους κάλεσε ποτέ στην ανάκριση. Ποτέ! Ενα σφαγείο ήταν η ανάκριση»!

Φυσικά, ο Μιχαλολιάκος κάνει το μαύρο άσπρο, καταπώς το συνηθίζουν οι νεοναζί. Το ότι πολλοί μάρτυρες (όχι μόνο οι μεγαλοεργολάβοι της Ζώνης, ούτε κυρίως αυτοί), που είχαν να εισφέρουν σημαντικά πράγματα, δεν κλήθηκαν να καταθέσουν, δεν ήταν σε βάρος της ΧΑ, αλλά υπέρ της.

Περιττεύει να πούμε ότι δεν σφαγιάστηκαν στην ανάκριση οι χρυσαυγίτες, όπως ισχυρίζεται ο φίρερ τους, αλλά σφαγιάστηκε η αλήθεια. Τα ηγετικά στελέχη της ΧΑ και ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος ευνοήθηκαν από την ανάκριση και το Συμβούλιο Εφετών. Πού είναι, για παράδειγμα, η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην ανθρωποκτονία του αντιφασίστα του Παύλου Φύσσα και στις απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά των αιγύπτιων ψαράδων και κατά των στελεχών και μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, για τον ίδιο και τα υπόλοιπα γκεσέμια της ναζιστικής συμμορίας; Ας μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη ο Μιχαλολιάκος. Προς όφελός τους και όχι σε βάρος τους είναι το ότι δεν κλήθηκαν οι πέντε μεγαλοεργολάβοι της Ζώνης.

Να σταματήσει η προστασία των νεοναζί

Είναι επιτακτική ανάγκη να ανακληθεί η παρεμπίπτουσα απόφαση του δικαστηρίου, που απαγορεύει τη χρήση αναγνωστέων εγγράφων στο στάδιο της εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας. Αυτή η παρεμπίπτουσα απόφαση δυσκόλεψε πολύ τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα να διαβάζουν αποσπάσματα από αναγνωστέα έγγραφα πριν υποβάλουν τις ερωτήσεις τους. Φυσικά, οι συνήγοροι υπεράσπισης των χρυσαυγιτών ζήτησαν να μη διαβάζονται αποσπάσματα από αναγνωστέα έγγραφα στο στάδιο της εξέτασης των μαρτύρων του κατηγορητηρίου, γιατί έτσι προστατεύουν τους πελάτες τους, καθώς εμποδίζουν τη σε βάθος διερεύνηση της αλήθειας.

Η προεδρεύουσα του δικαστηρίου Μ. Λεπενιώτη και οι συνήγοροι υπεράσπισης παρενέβησαν πολλές φορές για να μη διαβάζονται αποσπάσματα. Γι’ αυτό και παρατηρείται το φαινόμενο η προεδρεύουσα να ρωτάει τους μάρτυρες από πού ενημερώθηκαν για κάτι. Για παράδειγμα, το ζήτημα αν οι νεοναζιστές χρησιμοποιούσαν κατά κόρον τα τάγματα εφόδου και οι ερωτήσεις της προεδρεύουσας από πού ξέρουν οι μάρτυρες ότι η ΧΑ χρησιμοποιούσε τα τάγματα εφόδου, θα είχε λυθεί από την αρχή της ακροαματικής διαδικασίας, αν επιτρεπόταν η χρησιμοποίηση των αναγνωστέων εγγράφων. Αν για παράδειγμα επιτρεπόταν η προβολή του βίντεο από την ομιλία του Μιχαλολιάκου στις Θερμοπύλες, στις 26 Αυγούστου του 2012, δε θα τολμούσαν οι υπερασπιστές των νεοναζί να ρωτούν τους μάρτυρες, αν έχουν δει τάγματα εφόδου!

Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε ότι αυτή η παρεμπίπτουσα απόφαση πρέπει να καταργηθεί «εδώ και τώρα», αν το δικαστήριο ενδιαφέρεται πραγματικά για τη διερεύνηση της αλήθειας και όχι για να ρίξει στα μαλακά τους νεοναζί δολοφόνους και ιδιαίτερα τα ηγετικά στελέχη τους.

Τάγματα εφόδου

Οταν οι μάρτυρες που εξετάστηκαν για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και για τις δολοφονικές απόπειρες κατά των αιγύπτιων ψαράδων και των μελών και στελεχών του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ αναφέρονταν στα τάγματα εφόδου της ΧΑ, η προεδρεύουσα Μ. Λεπενιώτη τους υπέβαλε την κλασική ερώτηση «από πού το ξέρετε;». Αν δεν υπήρχε η παρεμπίπτουσα απόφαση του δικαστηρίου, που απαγορεύει την ανάγνωση εγγράφων και τη χρήση υλικού της δικογραφίας, αυτή η ερώτηση θα ήταν περιττή, γιατί υπάρχουν πολλά βίντεο από τη δράση των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ, ανεβασμένα στην ιστοσελίδα της συμμορίας. Υπάρχει βίντεο από την ομιλία του φίρερ Ν. Μιχαλολιάκο στις Θερμοπύλες, στις 26 Αυγούστου του 2012. Οσοι δουν αυτό το βίντεο θα διαπιστώσουν ότι ο Μιχαλολιάκος, όταν απευθύνεται στους χρυσαυγίτες, που φορούν τις μαύρες μπλούζες, τα παντελόνια παραλλαγής και τα άρβυλα, μιλάει με πάθος (οι φλέβες πετάγονται, ο λαιμός φουσκώνει από θυμό), και τους λέει ότι αυτοί είναι τα τάγματα εφόδου! Παραθέτουμε ένα μεγάλο απόσπασμα από αυτή την ομιλία:

«Και βγήκε στην αίθουσα του κοινοβουλίου ο δανδής Δένδιας, με ειρωνικό χαμόγελο, ότι θα συντρίψουμε τα τάγματα εφόδου. Εδώ είμαστε, ας μας συντρίψουν. Εσείς είσαστε τα τάγματα εφόδου, ας έρθουν να μετρηθούμε και να δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος (…) Αλλά σας πληροφορώ, ότι δεν περνάμε καθόλου καλά μέσα στο κοινοβούλιο. Αισθανόμαστε άβολα, αισθανόμαστε εκεί μέσα μια σιχασιά και μια αηδία. Εάν θέλουν, το εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή και βγαίνουμε στους δρόμους για να δούνε πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Να δούνε τότε τι σημαίνει τάγματα εφόδου, τι σημαίνει μάχη, τι σημαίνει αγώνας, τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια». Από κάτω τα μέλη των ταγμάτων εφόδου παραληρούν κρώζοντας: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Ο φίρερ της ΧΑ δείχνει ότι οι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες με τις μαύρες μπλούζες, τα παντελόνια παραλλαγής και τα άρβυλα είναι τα τάγματα εφόδου. Αντιγράφει τη φράση «οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια» από τα τάγματα εφόδου (SA) του Χίτλερ. Αρκεί αυτό (που δεν είναι το μόνο) για να αποδείξει ότι ο έλληνας φίρερ είναι αθεράπευτος οπαδός του χιτλερισμού και όχι απλά «έλληνας εθνικιστής». Τώρα που έσφιξαν τα πράγματα για τη ΧΑ και πολλά από τα στελέχη της απειλούνται με πολύχρονη κάθειρξη, το παλικαράκι ο φίρερ κάνει κωλοτούμπες στις συνεντεύξεις του.

Πρόσφατα πάλι, στις 11 Νοέμβρη, ο Μιχαλολιάκος έδωσε συνέντευξη στο κανάλι Kontra Channel, στους δημοσιογράφους Σ. Γκουτζάνη και Μ. Κουρή. Ανάμεσα στον Γκουτζάνη και στον Μιχαλολιάκο αναπτύσσεται ένας διάλογος για το ν υπάρχουν στη ΧΑ τάγματα εφόδου. Και ο φιρερίσκος κάνει μια ακόμα κωλοτούμπα:

Γκουτζάνης: Συντηρείτε ακόμη τα τάγματα εφόδου;
Μιχαλολιάκος: Δεν υπήρχαν ποτέ τάγματα εφόδου.
Γκουτζάνης (ειρωνικά): Εντάξει, προκύπτει εδώ πέρα, δε θέλω να μπω να κάνω εδώ δίκη.
Μιχαλολιάκος: Τι προκύπτει; Ηταν μια συγκέντρωση στις Θερμοπύλες, όπου είπα στον κόσμο ειρωνικά, απευθυνόμενος σε μια δήλωση που είχε κάνει τότε ο κύριος Δένδιας στη βουλή, ότι εσάς λέει τάγματα εφόδου.
Γκουτζάνης: Υπάρχουν μηνύματα που ανταλλάσονται μεταξύ τους.
Μιχαλολιάκος: Δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου. Ομάδες περιφρούρησης υπήρχαν.
Μ. Κουρής: Οι οποίες τι χρειάζονται;
Μιχαλολιάκος: Οπως έχουν όλα τα κόμματα, όπως έχει το ΠΑΣΟΚ, είχε το ΚΚΕ κτλ. Δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου.
Γκουτζάνης: Συντεταγμένες ομάδες που δέχονται παραγγέλματα, τα έχουμε δει και υπάρχουν τηλεοπτικά, δεν τα έχουν τα άλλα κόμματα.
Μιχαλολιάκος: Σιγά τα παραγγέλματα. Απλά βρεθήκανε εκεί και για να στοιχηθούν σε ένα χώρο δόθηκε ένα παράγγελμα, δεν είναι αυτά τάγματα εφόδου.
Γκουτζάνης: Αυτά υπάρχουν ακόμη;
Μιχαλολιάκος: Αυτά τα πράγματα δεν υπήρχαν ποτέ και σήμερα προσέχουμε να μην υπάρχει αυτή η μορφή, για να μη πουν πως υπάρχουν.

Αυτός ο διάλογος καίει τον φίρερ της ΧΑ, αν συγκριθεί με την ομιλία του στις Θερμοπύλες. Τώρα που αυτός και το φασιστολόι του είναι στριμωγμένοι, εμφανίζεται σαν άκακο αρνάκι, «ξεχνώντας» τι είπε στις Θερμοπύλες για τις ξιφολόγχες που ακονίζονται στα πεζοδρόμια.

Ο φίρερ υπερασπίζεται μόνο τους βουλευτές!

Στη συνέντευξή του στο Kontra Channel ο Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στην εξέλιξη της δίκης της ΧΑ. Η τοποθέτησή του ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική, καθώς έδειξε ότι ενδιαφέρεται μόνο για τη δικαστική τύχη των βουλευτών του. Τους υπόλοιπους κατηγορούμενους χρυσαυγίτες τους πετάει στα σκυλιά. Ιδού η αποκαλυπτική στιχομυθία του με τον Μ. Κουρή.

Κουρής: Μ’ αυτή τη δίκη τι γίνεται;
Μιχαλολιάκος: Η δίκη προχωρεί, τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής δεν καταδεικνύουν καμία ενοχή για τους βουλευτές της ΧΑ, δεν έχει αποδοθεί άμεση ευθύνη από κανένα μάρτυρα με αξιόπιστα στοιχεία, ότι έχει εμπλοκή κάποιος βουλευτής, ελπίζουμε ότι θα λάμψει η αλήθεια.

Φυσικά, ο φίρερ λέει ψέματα, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να καταδεικνύουν ενοχή σε κάποιο βουλευτή. Μέχρι τη στιγμή που προέβαλε αυτόν τον ισχυρισμό είχαν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία για τον ίδιο, για τον Λαγό, τον Παναγιώταρο και τον Κασιδιάρη.

Μιλώντας μόνο για τους βουλευτές, εμμέσως πλην σαφώς αποδέχεται ότι υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία για τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες. Για τους 18 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, για τους πέντε κατηγορούμενους για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αιγύπτιων ψαράδων, για τους τέσσερις κατηγορούμενους για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των στελεχών του ΠΑΜΕ, για τους 24 κατηγορούμενους που βασική τους κατηγορία είναι η ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Προκειμένου να σώσει τους βουλευτές του, ο φίρερ πετάει στην πυρά αυτά τα 51 στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας.

ΥΓ. Μπορεί το Συμβούλιο Εφετών να μην παρέπεμψε τον Μιχαλολιάκο και τους 17 βουλευτές του για ηθική αυτουργία, όμως ο κίνδυνος δεν παρήλθε γι’ αυτούς. Το δικαστήριο έχει τη δικαιοδοσία να στείλει την υπόθεση στην Εισαγγελία Εφετών για ποινική διερεύνηση της ηθικής αυτουργίας των νεοναζί βουλευτών σε όλες τις δολοφονικές πράξεις των εκτελεστικών τους οργάνων. Γιατί αυτοί έδιναν τις διαταγές και τίποτα δε γινόταν χωρίς το σχεδιασμό, την έγκριση και τον έλεγχό τους. Βιάζεται ο φίρερ να καθησυχάσει τους βουλευτές του.


eksegersi.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια