Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Να πληρώνουν για να μην καλούν για πλάκα συνεργεία διάσωσης

Το χθεσινό περιστατικό με τους δύο υπηκόους Γαλλίας, που ζήτησαν βοήθεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ύστερα από τέσσερις ημέρες παραμονής τους στο Πύλι, στα Δερβενοχώρια, έφερε για
ακόμα μία φορά στο προσκήνιο τις... άσκοπες επιχειρήσεις "διάσωσης", που κοστίζουν χρόνο και χρήμα στο Σώμα.
Στο σημείο έφθασαν πρώτα οι πυροσβέστες και όχι το εκχιονιστικό μηχάνημα, αλλά οι δύο Γάλλοι αρνήθηκαν να μπουν σε κάποιο από τα οχήματα του Σώματος και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο, αλλά είπαν ότι θα περιμένουν το εκχιονιστικό για να τους ανοίξει το δρόμο και να φύγουν με το αυτοκινούμενο τροχόσπιτό τους.
Τί έκαναν δηλαδη;
Κάλεσαν στον πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης, το 112, δήλωσαν ότι θέλουν βοήθεια, προκάλεσαν μία ολόκληρη επιχείρηση, αλλά τελικά αρνήθηκαν τη βοήθεια.
Γιατί;
Γιατί το μόνο που ήθελαν ήταν κάποιος να τους ανοίξει το δρόμο...

Κι αν την ώρα που οι πυροσβέστες σπαταλούσαν το χρόνο τους και τους πόρους του Σώματος, για να πάνε να τους βρουν, κάποιος άλλος είχε πραγματική ανάγκη τη βοήθειά τους;

Μόνο μία λύση υπάρχει, για να μην παρατηρούνται φαινόμενα άσκοπης κινητοποίησης "διάσωσης": Αυτός που ζητά την επιχείρηση, χωρίς να τη χρειάζεται, να πληρώνει το κόστος. Όχι μία αστεία ποινή κάποιων μηνών φυλάκισης με αναστολή, αλλά σε χρήματα.

Αυτό, άλλωστε, προβλέπεται σχεδόν σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια