Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τυφλή και άκαρδη δικαιοσύνη - Πως ο μικρούλης Λάμπρος "μαύρισε" την επιτυχία της αντιτρομοκρατικής

Μιλώντας στο bloko.gr έμπειροι ποινικολόγοι και απαντώντας στο ερώτημα τι είδους δικαιοσύνη έχουμε κι απονέμεται, μας απάντησαν ότι για να οδηγηθεί κάποιος με σχετική ασφάλεια σε
κάποιο συμπέρασμα, θα πρέπει να σταθεί, να εξετάσει κα ν' αναλύσει τα τελευταία γεγονότα.

Γεγονότα που ως συνάρτηση, ξεσκεπάζει κατεστημένες νοοτροπίες αντιλήψεις και παθογένειες του μικρόκοσμου των λειτουργών της Θέμιδας, χωρίς φυσικά σε καμία περίπτωση η συνάρτηση να εξισώνει ισοπεδωτικά ως προσωπικότητες τους πάντες.

Ενώ όπως χαρατηριστικά σημειώνουν, όλος ο κόσμος που ενδιαφέρεται για σχετικά ζητήματα θα έπρεπε να ασχολείται με τη μεγάλη επιτυχία της αντιτρομοκρατικής για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, της μοναδικής γυναίκας που "σκαρφάλωσε" στη λίστα με τους υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενους και μάλιστα για τόσο μακρό χρονικό διάστημα, όλοι ασχολούνται και δικαίως με την υπόθεση του μικρού Βίκτωρα Λάμπρου. Κι αυτό αποτελεί εξ' ορισμού έργο κι επίτευγμα των δικαστικών και της ανήκεστης παθόγενειας του συστήματος.

Και όχι κατανάγκη της συστημικής παθογένειας με την διαρθρωτική έννοια της έννομης διαδικασίας, καθώς στην περίπτωση του παιδιού των Τσοχατζόπουλου και Σταμάτη, ακολουθήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η ορθολογιστική κοινωνιστικά και ανθρωπιστικά απόδοση του ανήλικου σε μέλη της οικογένειας των προφυλακιστέων γονιών και φυσικά, δεν εγκλείστηκε παράνομα χωρίς καμία ιατρική ή ψυχιατρική όπως είναι το σωστό γνωμάτευση σε παιδοψυχιατρική κλινική.

Και έπρεπε να ξεσηκωθεί η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης και ο ορθολογισμός, όπως εκφράστηκε και διατυπώθηκε πολύ σωστά συναισθημαικά και πολιτικά από τον Κώστα Μπακογιάννη, τον γιο δηλαδή ενός θύματος της τρομοκρατίας, για να εκκινηθεί ο μοχλός αντίδρασης της κοιμώμενης ή αναίσθητης δικαστικής πλευράς.

Και όπως σημείωσε το bloko.gr, στην προσπάθεια αφύπνισης συνέβαλαν και μάλιστα πιεστικά αποφασιστικά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δημόσιας τάξης, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και οι επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής, που χωρίς να μεθύσουν από την αδιαμφισβήτητη επιτυχία, προέταξαν και υπηρέτησαν όπως υποστηρίζουν, το δόγμα προάσπισης της αξίας και της τιμής του ηττημένου στο πεδίο της μάχης. 

Αθροίστε στη συνάρτηση την οργανωμένη και συντονισμένη αστυνομική προσπάθεια που καταβλήθηκε χθες ώστε να μεταφερθούν οι Ρούπα και Αθανασοπούλου στις φυλακές του Κορυδαλλού αλλά εις μάτην καθώς δεν βρέθηκε ένας εισαγγελέας για να υπογράψει την απόφαση και θα έχετε πιθανως το σύνολο της εικόνας μιας δικαιοσύνης που στερείται του κεφαλαίου "Δ" αποδομώντας εκ των έσω τη τιμή και την υπόληψη της. 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια