Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατσιαμάκας στο συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ: Να κλιμακώσουμε τον αγώνα - Τί είπε για "επικίνδυνο" και μισθολογικές προαγωγές

Στην αναγκαιότητα της κλιμάκωσης του αγώνα μας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας μιλώντας στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ που πραγματοποιήθηκε στην
Αθήνα σήμερα 31-01-17.
Αφού χαιρέτησε την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ για την προώθηση τροπολογίας με στόχο την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, δηλώνοντας ότι θα τη στηρίξουμε, ώστε να υλοποιηθεί σε νόμο, επησήμανε όμως ότι το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι μόνο η ηθική ικανοποίηση ενός πάγιου και διαχρονικού αιτήματος, αλλά η ουσιαστική αναγνώριση των κινδύνων και των δύσκολων και αντίξοων συνθηκών εργασίας, διότι σε διαφορετική περίπτωση μια πιθανή ρύθμιση χωρίς οικονομικό και συνταξιοδοτικό αποτέλεσμα θα είναι «πουκάμισο αδειανό». Δεν παρέλειψε δε να στηλιτεύσει και τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που τώρα θεωρούν αναγκαία αυτή την ρύθμιση, ενώ όταν ήταν στην Κυβέρνηση επικαλούνταν διάφορους λόγους για να παραπέμπουν το δίκαιο αίτημά μας στις Καλένδες.

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Πολιτικής Ηγεσίας τόνισε, ότι δεν αρκεί η καλή διάθεση από την πλευρά τους, αναφέροντας ως παράδειγμα την τροπολογία για το επίδομα εξομάλυνσης για τους διαζευγμένους που προσπαθεί εδώ κι ένα χρόνο να θεσμοθετήσει για τα Σώματα Ασφαλείας, όπως και για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά «σκοντάφτει» στην άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών που ισχύουν από 1-1-17, τονίζοντας ότι δυστυχώς δικαιωθήκαμε, παρόλο που κατηγορηθήκαμε ότι κινδυνολογούμε και πολιτικολογούμε και διαψεύστηκαν αυτοί που μας διαβεβαίωναν ότι έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα και δεν πρόκειται να ισχύσει αυτό. Πολιτικολογία τόνισε, δεν είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων μας, αντίθετα αποτελεί καθήκον και υποχρέωσή μας. Δεν αντιπολιτευόμαστε κυβερνήσεις. Αντιπαρατιθέμεθα σε πολιτικές, οι οποίες θίγουν τα συμφέροντά μας, ανεξάρτητα από που εκπορεύονται.

Η κοινή μας προσπάθεια, ώστε να εφαρμόσει η Κυβέρνηση την απόφαση του ΣτΕ θα συνεχιστεί, επισημαίνοντας πως το γεγονός ότι δεν τολμά να δημοσιοποιήσει το νέο νομοσχέδιο που κρατά μυστικό στα συρτάρια της, οφείλεται στους συντονισμένους αγώνες των Ομοσπονδιών.
Τέλος, κάλεσε την ΠΟΑΣΥ να στηρίξουμε από κοινού την πρόταση της ΠΟΑΞΙΑ για την δημιουργία παράλληλης επετηρίδας στους Αξιωματικούς, ούτως ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο των 50αρηδων συνταξιούχων, ειδικά από τις τάξεις των Αξιωματικών, που τους οδηγεί σε συντάξεις πείνας μετά την εφαρμογή του νέου συνταξιοδοτικού νόμου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια