Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ακατάλληλο εμφιαλωμένο νερό στην Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ), που συμμετέχει στη Νατοϊκή αποστολή στο Κόσσοβο, ενημερώθηκε ότι η ποιότητα του εμφιαλωμένου νερού που κατανάλωνε ήταν ακατάλληλη. Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, το νερό είχε υψηλή περιεκτικότητα σε βρώμιο.
 
Επίσης είναι απορίας άξιο, αν αληθεύει το δημοσίευμα, ότι η Ελληνική Δύναμη προμηθευόταν το σχετικό νερό από πολυεθνική εταιρεία, με έδρα το Ντουμπάϊ.
 
Είναι επίσης γνωστή η μεγάλη επιβάρυνση που έχει υποστεί η περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας, από τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς, με τη χρήση βομβών και πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο.
 
Τα γεγονότα αυτά έρχονται να επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο τις επικίνδυνες συνθήκες, που αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμμετέχει σε Νατοϊκή αποστολή, έξω από τα σύνορα.
 
Το ΚΚΕ αναφέρει:
 
Αποδεικνύεται και με αυτόν τον τρόπο η ορθότητα της θέσης, που το ΚΚΕ έχει κατ΄ επανάληψη τονίσει, ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και ο λαός μας δεν έχουν κανένα όφελος από τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ, Ε.Ε, που μας εμπλέκουν ολοένα και περισσότερο σε πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ.
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κος Υπουργός:
1. Ισχύουν όσα αναφέρονται στα παραπάνω δημοσιεύματα, σχετικά με την ακαταλληλότητα του εμφιαλωμένου νερού;
2. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας του
προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων;
3. Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να επιστρέψει στην πατρίδα μας, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται εκτός συνόρων;
 
Οι βουλευτές
Θανάσης Παφίλης
Λιάνα Κανέλλη
Σταύρος Τάσσος














Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια