Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"κ.Υπουργέ γιατί τέτοια απαξίωση;"

Με μια ανακοίνωση η  Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου μιλά για απαξίωση  των υπηρεσιών της νότιας Πελοποννήσου που έχει ως αποτέλεσμα την εξουθένωση των στελεχών.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:
                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   
    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου  εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της με την κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες της Νοτίου Πελοποννήσου, οι υπηρεσίες χωρίς να είναι υπεράριθμες έχουν αποδεκατιστεί τα δυο τελευταία χρόνια κατά 30%. Αυτή η στελέχωση παράλληλα με την αύξηση των υπηρεσιακών αναγκών έχει οδήγηση τα στελέχη στα όρια τους.
 Σήμερα με την ιδιαιτερότητα της γεωγραφικής περιοχής όλες οι υπηρεσίες της Νότιου Πελοποννήσου χρειάζονται ενίσχυση σε μέσα και στελεχιακό δυναμικό προκειμένου να εξυπηρετήσουν ακόμα πιο αποτελεσματικά το ρόλο του οργανισμού προσφέροντας στην Ελληνική κοινωνία.
Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα, αφού όλα τα  λιγοστά πλωτά της Νοτίου Πελοποννήσου λειτουργούν με μονά πληρώματα σε αντίθεση με άλλες υπηρεσίες.
 Επειδή η σύγκριση γεννά την αδικία ρωτάμε τους υπευθύνους γιατί συμβαίνει αυτό στη περιοχή μας, δεν παραδειγματίστηκαν με το ναυτικό   ατύχημα του ΠΛΣ 168 στη Πύλο . ΟΙ συνάδελφοι κυβερνήτες και μηχανικοί πρέπει να είναι αντιμέτωποι σε ένα εργασιακό καθεστώς άσχημο γιατί δεν αποφασίζει η υπηρεσία να τους εξασφαλίσει τη σωστή επάνδρωση των πλωτών.
Η κατάσταση στις υπηρεσίες δεν είναι καλύτερη αφού τα στελέχη ανταποκρίνονται στις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες με φιλότιμο αφού παράσχουν υπερεργασία προκειμένου να ανταποκριθούν στις υπηρεσιακές ανάγκες.
Η Πύλος η Νεάπολη Βοιών το Γύθειο η Καλαμάτα ,με τα τμήματα τους βιώνουν την απαξίωση .
Κύριε  υπουργέ γιατί συμβαίνει αυτό; Είμαστε παιδιά ενός κατώτερου θεού;
Γιατί έτσι αισθανόμαστε!
Ζητάμε τα αυτονόητα με ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό και μέσα καθώς την αύξηση των οργανικών θέσεων με επανεξέταση του κανονισμού 78/14 .
Ελπίζουμε αυτή τη φορά  να εισακουστούν τα δικαία αιτήματα μας και ζητάμε την συνδρομή των τοπικών βουλευτών που κοινοποιείται.
Τέλος η μέριμνα της υπηρεσίας να είναι θετική για τις Λιμενικές Αρχές μας προς το καλό όλων και να μην αφορά ενδεχομένως  φωτογραφικές αποσπάσεις  ενάντια στελεχών.
hcgunion.gr












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια