Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΗΠΑ: Στρατιώτης της Φρουράς των Τιμών σωριάστηκε στο πάτωμα μπροστά στον Ομπάμα

Ένα απρόσμενο περιστατικό έβγαλε... εκτός προγράμματος την καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια τελετή του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγα 24ωρα πριν


 την παράδοση της ηγεσίας στον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ. Ένας στρατιώτης της Φρουράς των Τιμών του προέδρου, σωριάστηκε στο πάτωμα μπροστά στον Μπαράκ Ομπάμα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένας πρόσκαιρος πανικός.

Ο φακός της φωτογραφικής μηχανής συνέλαβε τον στρατιώτη της Φρουράς πεσμένο και αναίσθητο στο παρκέ της αίθουσας που γινόταν η τελετή αποχαιρετισμού του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος βραβεύτηκε για τις υπηρεσίες του κατά την 8ετή θητεία του. Τα υπόλοιπα μέλη της Φρουράς παρέμειναν στις θέσεις τους ακούνητοι, καθώς αυτό επιβάλει το πρωτόκολλο.



Οι αμερικανικές αρχές δεν έδωσαν διευκρινίσεις για τους λόγους που κατέρρευσε ο στρατιώτης. Αποδόθηκε, ωστόσο, στην πολύωρη ορθοστασία, καθώς τα μέλη της Φρουράς επί των Τιμών στέκονται πολλές φορές για ώρες ακούνητοι, με συνέπεια να μην κυκλοφορεί το αίμα σωστά στο σώμα τους και να καταρρέουν.



Στις δηλώσεις του ο απερχόμενος πρόεδρος, τόνισε πως «δεν υπάρχει μεγαλύτερο προνόμιο και μεγαλύτερη τιμή» από την αμερικανική προεδρία και πρόσθεσε πως «ο μεγαλύτερος στόχος μας θα πρέπει να είναι να διατηρήσουμε την πίστη του αμερικανικού λαού και την εμπιστοσύνη του στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε ανά πάσα στιγμή την άμυνα των ΗΠΑ, αλλά να μην σπεύδουμε αμέσως σε πόλεμο, διότι το να στείλουμε τους στρατιώτες μας στον κίνδυνο αποτελεί ύστατη λύση και όχι πρώτη».





protothema.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια