Πρωτοποριακή συσκευή φόρτισης που χρησιμοποιεί την ενέργεια του σώματός μας!


Πρόκειται μία πρωτοποριακή συσκευή μικρού μεγέθους, που φορτίζει τις ηλεκτρονικές συσκευές ανά πάσα στιγμή. Αυτό, όμως, που κάνει ιδιαίτερη και ιδιοφυή την HandEnergy είναι ότι χρησιμοποιεί την ενέργεια του σώματός μας.

Σε μία εποχή που οι κλασικοί φορτιστές ή οι ηλιακές συσκευές φόρτισης έχουν γίνει ξεπερασμένες, ένας ακόμη φορτιστής μπορεί να μην ακούγεται κάτι τόσο ενδιαφέρον. Κι όμως η HandEnegy χρειάζεται απλά ένα χέρι, κυριολεκτικά, για να φορτίσει, αντίθετα με τα παραδοσιακά μέσα.

«Σκεφτήκαμε την ιδέα να προσθέσουμε μπαταρία, μεταλλικό ελατήριο και μαγνήτες μέσα σε μία συσκευή παρόμοια με γυροσκόπιο, ώστε να παράγεται ενέργεια. Η δημιουργία της χρειάστηκε ένα χρόνο, καθώς προσπαθήσαμε να βρούμε τα ιδανικά υλικά. Μετά από αρκετές δοκιμές, καταλήξαμε σε αυτή που μας ικανοποιεί» αναφέρει ο δημιουργός της HandEnergy, Alex Novik.


Ο χρήστης της συσκευής πρέπει απλά να την ανακινήσει, ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί. Χρησιμοποιώντας ένα απλό USB μπορεί να συνδεθεί με κάθε άλλη ηλεκτρονική συσκευή και να τη φορτίσει.


Δυστυχώς, χρειάζεται αρκετή ώρα ώστε να φορτίσει πλήρως το κινητό μας, αλλά ο στόχος των δημιουργών είναι να μπορούμε να την έχουμε μαζί μας κάθε στιγμή ώστε να φορτίσει έστω και λίγο τις ηλεκτρονικές μας συσκευές, χωρίς ηλεκτρισμό. Παρά τα ελαττώματά της, σίγουρα, η HandEnergy αποτελεί μία πρωτότυπη ιδέα.

Δείτε το βίντεο:
Πηγή: perierga.gr