Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του Κυριάκου Αμοιρίδη


Το τελευταίο «αντίο» θα πουν συγγενείς και φίλοι στον Κυριάκο Αμοιρίδη, την προσεχή Κυριακή. Η κηδεία του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, ο οποίος δολοφονήθηκε από τη σύζυγό του και τον εραστή
της, θα τελεστεί στο κοιμητήριο Αναστάσεως, στις 3 το μεσημέρι.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Αμανατίδης.
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στην Μπραζίλια επιμνημόσυνη δέηση στον καθεδρικό ναό για τον εκλιπόντα πρέσβη, όπου και εκεί θα παραστούν εκπρόσωποι της ελληνικής Πολιτείας, μέλη της ελληνικής κοινότητας, ο μητροπολίτης Μπουένος Άιρες και έξαρχος Νοτίου Αμερικής κ. Ταράσιος, αλλά και εκπρόσωποι της βραζιλιάνικης πολιτικής ηγεσίας και του διπλωματικού σώματος.


Χθες το βράδυ, με μια λιτή τελετή, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, οι βραζιλιάνικες ένοπλες δυνάμεις αποχαιρέτησαν τον Έλληνα πρέσβη, προτού η σορός του επιστρέψει στην Ελλάδα.

Το θρίλερ της εξαφάνισης και η ομολογία του εγκλήματος 

Ο Αμοιρίδης εξαφανίστηκε στις 26 Δεκεμβρίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Το σώμα του βρέθηκε λίγες ημέρες αργότερα, απανθρακωμένο μέσα στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει.
Η Φρανσουάζ που έπαιζε το ρόλο της απελπισμένης συζύγου που αναζητά τον άνδρα της, με τον οποίο ήταν παντρεμένη εδώ και 15 χρόνια, είναι σύμφωνα με την αστυνομία ο ιθύνων νους του εγκλήματος.
Ο 29χρονος Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλο, εραστής της συζύγου, δολοφόνησε τον πρέσβη με τη βοήθεια ενός ξαδέρφου του, του 24χρονου Εδουάρδο Μορέιρα Τεντέσκι. Και οι τρεις ομολόγησαν το έγκλημα και βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση για 30 ημέρες.

Το κουβάρι του εγκλήματος άρχισε να ξετυλίγεται, όταν η αστυνομία με τη βοήθεια της λουμινόλης, (μια ουσία που δείχνει την παρουσία υγρών που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι), βρήκε μια μεγάλη κηλίδα αίματος στον καναπέ του σπιτιού της οικογένειας στο Nova Iguaçu.
Η αστυνομία υποψιάστηκε πως ο Αμοιρίδης σκοτώθηκε στο σπίτι, ενδεχομένως με ένα μαχαίρι, διότι οι γείτονες δεν άκουσαν θόρυβο από πυροβολισμούς.
Σύμφωνα με τον Τεντέσκι, το ζευγάρι του προσέφερε 25.000 δολάρια για να βοηθήσει στη δολοφονία. Στην κατάθεσή του, είπε πως η Φρανσουάζ ήρθε στο σπίτι με την κόρη της από την πίσω πόρτα όταν ο πρέσβης ήταν νεκρός στο σαλόνι. Ισχυρίστηκε μάλιστα πως ο ίδιος πάλεψε με τον πρέσβη και τον έπνιξε με μία γραβάτα, σκοτώνοντάς τον.


πηγή: Έθνος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια