Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Οδηγία» του βρετανικού ΥΠΕΞ για τρομοκρατική απειλή και στην Ελλάδα

Συμβουλές στους Βρετανούς τουρίστες να αποφεύγουν πολυσύχναστα μέρη σε περιοχές της Τουρκίας, αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, απευθύνει το 



βρετανικό Foreign Office μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στην Ελλάδα υπάρχει γενική απειλή για τρομοκρατική επίθεση και ενέργειες πολιτικής βίας. «Οι επιθέσεις μπορεί να είναι χωρίς διακρίσεις, ακόμη και σε τοποθεσίες που επισκέπτονται ξένοι» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών και συμβουλεύει τους Βρετανούς επιχειρηματίες υψηλού κύρους στην Ελλάδα να είναι προσεκτικοί και να αναθεωρούν τακτικά τα μέτρα ασφαλείας τους.
Οι Βρετανοί τουρίστες στην Τουρκία παροτρύνονται να ακολουθούν τις συμβουλές των αρχών και να παραμένουν προσεκτικοί, μετά την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Παρά τα χτυπήματα, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι γενικά είναι ασφαλές να ταξιδεύουν στην υπόλοιπη Τουρκία, ωστόσο λαμβάνοντας επιπρόσθετες προφυλάξεις ασφαλείας, καθώς υπάρχει υψηλός κίνδυνος για τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα, από κουρδικές ομάδες, τον ISIS και άλλους.
Το υπουργείο Εξωτερικών απευθύνει ανάλογες συμβουλές στους Βρετανούς και για άλλους δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη, όπως για τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία.
Πηγή: skynews - ethnos.gr












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια