Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνελήφθη γιατί οδηγούσε υπό την επήρεια ουσιών, αλλά το μόνο που βρέθηκε στο αίμα του ήταν … καφεΐνη!


Όσο παράξενο και αν ακούγεται, ο Joseph Schwab στις 5 Αυγούστου του 2015 οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια κάποιας ουσίας.

Σχεδόν 18 μήνες μετά ο Schwab οδηγείται σε δίκη, ενώ το μοναδικό που υπάρχει ως στοιχείο είναι ένα τεστ αίματος που δείχνει την παρουσία καφεΐνης.

Ο Schwab οδηγούσε στο σπίτι του μετά τη δουλειά, όταν τον σταμάτησε μία πράκτορας από το τμήμα ελέγχου αλκοολούχων ποτών της Καλιφόρνιας, η οποία ισχυρίστηκε ότι η οδήγησή του ήταν ασταθής και ότι της έκοψε το δρόμο.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος του Schwab, στο τεστ αίματος που ακολούθησε το ποσοστό αλκοόλ ήταν 0,00%, ενώ ήταν αρνητικό και για διάφορες ναρκωτικές ουσίες.

Το δείγμα ελέγχθηκε για δεύτερη φορά από ένα εργαστήριο στην Πενσυλβανία, όπου το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα ήταν η ύπαρξη καφεΐνης, μιας ουσίας που κυλά στις φλέβες πολλών οδηγών στο δρόμο σε κάθε δεδομένη στιγμή.

Η Sharon Henry, επικεφαλής αναπληρωτής εισαγγελέας, ανέφερε ότι το γραφείο της διεξάγει περαιτέρω έρευνα για το θέμα αυτό. «Η κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια δεν βασίζεται στην παρουσία της καφεΐνης στο σύστημά του», πρόσθεσε η Henry.


H υπεράσπιση του Joseph Schwab αντέτεινε πως αν υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη οποιασδήποτε άλλης ουσίας οφείλουν να τις προσκομίσουν μέσα στα πλαίσια των κανόνων που διέπουν την ποινική δίωξη.

Η εισαγγελέας  αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω, επικαλούμενη το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη.

«Είναι πραγματικά ηλίθιο», δήλωσε ο Jeffrey Zehnder, ένας δικανικός τοξικολόγος που μαρτυρεί συχνά σε δικαστικές υποθέσεις. Πάνω από 41 χρόνια, ανέφερε ο Zehnder, δεν είχε ποτέ δει δίωξη για οδήγηση υπό την επήρεια της καφεΐνης.

«Αν αυτή είναι η περίπτωση, τότε καλύτερα να έρθουν και να συλλάβουν εμένα» αστειεύτηκε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν ότι η ικανότητα οδήγησης επηρεάζεται από την καφεΐνη και δεν κάνουν τις μελέτες, γιατί κανείς δεν νοιάζεται για την καφεΐνη».

Όσο για τον Schwab, απλά θέλει αυτό το μαρτύριο να τελειώσει. Σε μια δήλωσή του στον Guardian ο δικηγόρος του τόνισε ότι η φήμη του είχε καταστραφεί.

«Κανείς δεν με πίστευε ότι είχα μόνο καφεΐνη στο αίμα μου, μέχρι που τους έδειξα τα εργαστηριακά αποτελέσματα», δήλωσε ο Schwab. «Το μόνο που θέλω είναι να «καθαρίσει» το όνομά μου».



Πηγή: theguardian.com












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια