Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΛΑΕ: Το φιάσκο των κρίσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα

Αναδημοσίευση: Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΛΑ.Ε. για το φιάσκο των κρίσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα: Η αναστάτωση που προκλήθηκε από τη διαρροή για τις κρίσεις που
έγιναν, αλλά τελικά ανακλήθηκαν (;) στο Πυροσβεστικό Σώμα, είναι αποτέλεσμα του παρωχημένου και σαθρού συστήματος κρίσεων-προαγωγών και επιλογής ηγεσίας στο Πυροσβεστικό Σώμα και στα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας.
Ο τρόπος διαχείρισης των κρίσεων, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να στηρίξει τους δοκιμαζόμενους πολίτες και τη χώρα από τη σφοδρή κακοκαιρία, δείχνει την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό της κυβέρνησης, επικυρώνει τη μέχρι τώρα σαθρή διαδικασία που κατήγγειλε και αναδεικνύει την προσπάθειά της να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.
Οι δεσμεύσεις για αλλαγές στο πλαίσιο αυτό, με αντικειμενικά κριτήρια και διαδικασία έγκρισης από διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή, κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων, μαζί με τις δεσμεύσεις για την κατάργηση των μνημονίων, την διαγραφή του χρέους και προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών.
Καλούμε την κυβέρνηση να προβεί στην άμεση αλλαγή του σαθρού αυτού συστήματος για το Π.Σ. και το σύνολο των σωμάτων ασφαλείας, την ομογενοποίηση του προσωπικού του Π.Σ., την αναδιοργάνωση του Π.Σ. σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας και την αναμόρφωση του συνόλου των κανονισμών λειτουργίας του σώματος και του προσωπικού έξω από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, με διαδικασίες διαλόγου και εκπροσώπησης του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων.
Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια