Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άδεια ασθενείας τέκνων: Οι στρατιωτικοί ζητούν ισότητα με τους ΔΥ

Χαμένοι σε όλα τα μέτωπα εμφανίζονται οι στρατιωτικοί που ζητούν έστω στην άδεια ασθενείας τέκνων να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους ΔΥ. Την δυνατότητα να έχουν την ευκαιρία να
μένουν στο πλευρό των παιδιών τους, αξιοποιώντας και αυτοί την άδεια τέκνων, όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν οι στρατιωτικοί.
Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου με έγγραφο της το οποίο κατέθεσε στην βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. Στέργιος Γιαννάκης τονίζουν πως  με τον νόμο για την κινητικότητα που ψήφισε η κυβέρνηση τον Δεκέμβριο που μας πέρασε αυξάνονται οι ημέρες άδειας λόγω ασθένειας ανηλίκων τέκνων που χορηγείται σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.
Η πρόβλεψη αυτή όμως που μπήκε στον νόμο για την κινητικότητα δεν θυμήθηκε να συμπεριλάβει τους πιο αδικημένους ίσως από όσους αμείβονται από το κράτος.
Οι στρατιωτικοί της ΕΣΠΕΗΠ τονίζουν πως οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν ανήλικο τέκνο δικαιούνται ως 4 ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος, οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι πέντε και οι μονογονεϊκές οικογένειες 6.
Και παρότι όλοι επιθυμούν οι πάντες να είναι υγιείς όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΗΠ Γιώργος Θεοδώρου είναι επιτακτικό για λόγους όμοιας αντιμετώπισης και δικαιοσύνης να υπάρξει ανάλογη μέριμνα και για το στρατιωτικό προσωπικό που επίσης έχουν παιδιά που ασθενούν.
Παράλληλα στην βουλή κατατέθηκε και άλλο ένα έγγραφο της ΕΣΠΕΗΠ απο τον Ν. Νικολόπουλο με τις θέσεις της ΕΣΠΕΗΠ για το αμετάθετο.
Στόχος όλων των ενεργειών της ΕΣΠΕΗΠ άλλωστε είναι να ανακουφιστούν με κάποιο τρόπο ειδικά τα στελέχη που έχουν οικογένεια και τα οποία επωμίζονται μεγάλα βάρη στην καθημερινότητα τους.












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια