Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άκαρπη η συνάντηση της ΠΟΕΣ με τον Καμμένο

Την ώρα που φουντώνουν οι αντιδράσεις για τον «χακί συνδικαλισμό» ο ΥΕΘΑ συνάντησε την ΠΟΕΣ για όλα τα ανοιχτά θέματα. Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε κάτι νεό.

Ουδέν νεώτερον απο το οικονομικό μέτωπο μετά την μάλλον εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση της ΠΟΕΣ με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο στο γραφείο του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Αυτό όμως που σίγουρα μένει είναι η ατελείωτη λίστα των προβλημάτων τα οποία άλλωστε η ίδια η ΠΟΕΣ απαριθμεί αποδεικνύοντας πως τίποτα θετικό δεν έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια σε ένα έστω απο τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα των στρατιωτικών.
Πρώτο και καλύτερο φυσικά το θέμα της υλοποίησης των αποφάσεων του ΣτΕ που έχει τεράστια ηθική σημασία. Ένα θέμα που ήταν «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση και για το οποίο αμέτρητες φορές έχουν δεσμευτεί και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι. Μάλιστα είχε «υπογραφεί» και «συμφωνία κυρίων» απευθείας και με τους ίδιους τους στρατιωτικούς όταν ο ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε ως αντιπολίτευση την ΠΟΕΣ στις 15/10/2014.
Τότε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δρίτσας, Βαρεμένος, Αυλωνίτου είχαν τονίσει πως «Οι μέχρι σήμερα εξελίξεις καταδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να προβεί παρά σε ελλιπή εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μισθολογικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και, σε πολλές περιπτώσεις, ό,τι δίνει με το ένα χέρι στους ένστολους το παίρνει με το άλλο. Για τον ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι σεβαστή».
Σε ανάλογη γραμμή ήταν φυσικά και οι ΑΝΕΛ.
Το θέμα βέβαια παραμένει στάσιμο ενώ η μόνη ίσως διαφορά είναι πως αντίθετα απο ότι γινόταν άλλα χρόνια δεν υπάρχουν πια κινητοποιήσεις με συναθροίσεις σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και πορείες στο υπουργείο Οικονομικών για να ενημερωθούν και οι πολίτες για την αδικία που υφίστανται οι στρατιωτικοί.
Ένα άλλο θέμα που παραμένει άλυτο στην ατελείωτη λίστα που παραθέτει η ΠΟΕΣ είναι η βαθμολογική εξέλιξη των ΕΜΘ αλλά και η βαθμολογική εξέλιξη των αποφοίτων ΑΣΣΥ του 1990.
Ποιά δέσμευση απέσπασε η ΠΟΕΣ
Στην συνάντηση με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο ουσιαστικά απλά επιβεβαιώθηκε οτι η θέση του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα είναι η κυρίαρχη στην Μεσογείων. Θυμίζουμε πως ο ΑΝΥΕΘΑ  και στενός συνομιλητής του πρωθυπουργού, Δημήτρης Βίτσας, απο το Κοσσυφοπέδιο δήλωσε χαρακτηριστικά πως «δεν θα υπάρξουν επιπλέον περικοπές».
Αυτή την δέσμευση σύμφωνα με την ΠΟΕΣ επανέλαβε και ο Πάνος Καμμένος δείχνοντας πως στην ουσία η υπάρχουσα κατάσταση έχει παγιωθεί και στο ορατό μέλλον δεν δικαιολογείται ελπίδα για εντυπωσιακές ανατροπές.
Στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για το νέο μισθολόγιο το οποιό θεωρείται θέμα λίγων μηνών να παρουσιαστεί ούτε για τα θέματα του «χακι συνδικαλισμού» που όμως βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
Είναι χαρακτηριστικές οι σφοδρότατες σημερινές τοποθετήσες του Θανάση Δαβάκη και του Ιωάννη Σαρίδη που επιτακτικά ζητούν να αναθεωρηθεί ο νόμος για τον «χακί συνδικαλισμό». Μάλιστα μιλώντας στο onalert.gr ο πρώην ΥΦΕΘΑ κάνει λόγο για ανατροπή του νόμου απο την κυβέρνηση της ΝΔ.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣ
526x657-images-deltia_typou-2017-dt-poes-kammenos-10-1-2017


armynow.net











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια