Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μ.Χαρακόπουλος: Υποχρέωση του κράτους -και όχι πολυτέλεια- η ασφάλεια

«Η ασφάλεια του πολίτη δεν είναι πολυτέλεια, ούτε επιλογή, είναι υποχρέωση του κράτους. Η ανοχή απέναντι στη βία και την ανομία είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα». Τα παραπάνω τόνισε
ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει (στην τηλεοπτική εκπομπή του κ. Σωτήρη Πολύζου στην TRT) τη δολοφονική επίθεση σε αστυνομικούς που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καυτηρίασε την ανοχή της πολιτείας σε «άβατα και άσυλα». Μίλησε για κλιμάκωση βίας με ολιγωρία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς «μετά τα γκαζάκια, τις μολότοφ και την πυρπόληση τρόλεϊ στην Πατησίων φτάσαμε σε ένοπλες δολοφονικές επιθέσεις με καλάσνικοφ στο Εξαρχιστάν». Υποστήριξε ότι «ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους χωρίς εκπτώσεις και εξαιρέσεις».  

Αναφορικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού έκανε λόγο για «εικόνες ντροπής στα hot spot που διασύρουν τη χώρα εμφανίζοντάς την ως τριτοκοσμική». Όπως χαρακτηριστικά είπε «αρχικά μας έλεγαν ότι οι μετανάστες λιάζονται και τώρα οι σκηνές τους είναι θαμμένες στα χιόνια. Στα λόγια πλειοδοτούν σε ανθρωπισμό, αλλά στην πράξη αποδεικνύονται ανίκανοι να διαχειριστούν κρίσιμες καταστάσεις. Για όλα αυτά υπάρχουν ευθύνες με ονοματεπώνυμα, αλλά σ’ αυτήν την κυβέρνηση τα στελέχη της έχουν πάρει διαζύγιο με την ευθύνη».












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια