Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέες αποκαλύψεις για τους συνεργούς της Μαφίας των Ρομά

Ανοίγει και μάλιστα στο μέγιστο βαθμό ο κύκλος των ερευνών για την πλήρη εξάρθρωση του Ρομά Μαφιόζικου Συνδικάτου, το οποίο είχε φθάσει στο σημείο να “εξάγει” δεκάδες κιλά κλεμμένου χρυσού το μήνα, σε χώρες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και κυρίως της Ασφάλειας Αμαρουσίου που έχει χειριστεί εξ' ολοκλήρου την εξάρθρωση της μεγαλύτερης σπείρας στα ελληνικά χρονικά, πλέον έχουν στρέψει τις έρευνες τους στο δίκτυο που φέρεται να είχαν δημιουργήσει οι Ρομά “Κορλεόνε”, προκειμένου να “σπρώχνουν” τα χρυσαφικά και μάλιστα αυτά να μετατρέπονται σε πλάκες χρυσού και να “εξάγονται” σε χώρες της Ευρώπης, όπου υπάρχει ζητήσει για την αγορά χρυσού, κυρίως στην “μαύρη αγορά”.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν πραγματοποιήσει μια νέα χαρτογράφηση ενεχυροδανειστηρίων, αλλά και γνωστών κεντρικών κοσμηματοπωλείων, που φέρονται να είχαν άμεση συνεργασία όσον αφορά στην κλεπταποδοχή, με το Ρομά Μαφιόζικο Συνδικάτο, φθάνοντας ο αριθμός των καταστημάτων τα 50.

“Οι έρευνες προχωρούν βήμα προς βήμα και είναι δυνατών τα ελεχθέντα καταστήματα, κοσμηματοπωλεία και ενεχυροδανειστήρια, να φθάσουν τα 50”, λέει με νόημα αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.
Μάλιστα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, οι αστυνομικοί που χειρίζονται τις έρευνες, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι Ρομά Μαφιόζοι είχαν καταφέρει, μέσω συγκεκριμένων ανθρώπων, να απλώσουν τα “δίχτυα” τους στα “σαλόνια” της Αθήνας, προκειμένου -μέσω αυτών των χώρων- να δημιουργήσουν ένα δαιδαλώδες σύστημα κλεπταποδόχων αλλά και “διακινητών” του χρυσού σε χώρες της Ευρώπης.
Ήδη ένας απο τους φερόμενους κλεπταποδόχους της σπείρας, ο γνωστός “Bon Viveur” Αλέξανδρος Αγλούπας είναι προφυλακισμένος με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν, λοιπόν, πως οι επαφές του συγκεκριμένου ανθρώπου έχουν μπει στο “μικροσκόπιο”, τόσο των Αρχών της Δικαιοσύνης που χειρίζεται πια την υπόθεση, όσο και των Αρχών Ασφαλείας που συνεχίζουν τις έρευνες.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν πληροφορίες για συγκεκριμένη περιοχή και πραγματοποιούν ήδη έρευνες, προκειμένου να ανακαλύψουν το “χυτήριο” όπου και μεταφέρονταν τα κλοπιμαία προκειμένου να μετατραπούν σε πλάκες χρυσού και να “φύγουν” στη συνέχεια στο εξωτερικό σε Γερμανία, Ιταλία και Βέλγιο.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια