Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι κάνατε στρατηγοί και συνδικαλιστές για την ομάδα ΔΕΛΤΑ; Επιστολή αστυνομικού της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ

Δημοσιοποιούμε κείμενο αστυνομικού της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ με τίτλο επιλογής, "Μετά Χριστόν Προφήτες και μηχανορράφοι"

"Το να
περιμένεις άπραγος στο περιθώριο των εξελίξεων , δίχως την παραμικρή ανάληψη πρωτοβουλίας και προσπάθειας , αναμένοντας την αποτυχία του Υπουργικού έργου , δεν σε καθιστά εποικοδομητικό και θαρραλέο αλλά έναν ασήμαντο μηχανορράφο . Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του στο Υπουργείο , ο Νίκος Τόσκας ξεκίνησε το αποδομητικό του , χωρίς να συναντήσει την παραμικρή φωνή αντίδρασης ή ένστασης .

 Ο Νίκος Τόσκας είναι Υπουργός και εφαρμόζει την πολιτική και τα πλάνα που αυτός πιστεύει ότι αποτελούν τις πιο σωστές επιλογές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που αφορούν τη Δημόσια Ασφάλεια . Για το αν η στρατηγική που ακολουθεί και οι αποφάσεις που παίρνει είναι ορθές και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση , θα αξιολογηθούν με την ολοκλήρωση της θητείας του . Τα αποτελέσματα και τα δεδομένα της συνολικής παρουσίας και δράσης του , καθώς και οι παραλείψεις του , είναι αυτές που θα δώσουν τις πλέον αξιόπιστες , δίκαιες και αντικειμενικές απαντήσεις .
 Οι συνδικαλιστικοί φορείς , οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του Αστυνομικού προσωπικού δεν θα πρέπει να αποτελούν φορείς εξυπηρέτησης προσωπικών φιλοδοξιών , στείρας αντιπολιτευτικής φωνής , λέσχες δημοσίων σχέσεων και ''ευκαιρίες '' για ξεκούραση μέσω των προβλεπόμενων αδειών.

Θα πρέπει να είναι ο δίαυλος επικοινωνίας του προσωπικού που εκπροσωπούν και τους εμπιστεύεται, με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία , με την κατάθεση προτάσεων οι οποίες θα αποσκοπούν στην ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων και τη βελτίωση μηχανισμών και διαδικασιών . Η διεργασία και η υπόδειξη προτάσεων θα πρέπει να γίνεται με αποκλειστικό γνώμονα το καλύτερο για την κοινωνία και την Αστυνομία .
Ποιές ήταν οι παρεμβάσεις της συνδικαλιστικής κοινότητας τους πρώτους μήνες της θητείας του Νίκου Τόσκα , όταν με την έναρξη της αποδομητικής θητείας του επανειλημμένα στοχοποιούσε και εξύβριζε Αστυνομικούς ?

 Όταν καταργούσε την Ομάδα Δ.ΕΛ.Τ.Α και σε κάθε δημόσια εμφάνιση του την διαπόμπευε και λασπολογούσε εναντίον της προσφοράς και του προσωπικού της ??
 Όταν επανειλημμένα τη χαρακτήριζε ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ και ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ , ποιά ήταν η αντίδραση των συνδικαλιστικών φορέων ?
 Η απάντηση για τα ερωτήματα που τέθηκαν είναι κοινή και κατηγορηματικά ξεκάθαρη...ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ...

 Κανένα συνδικαλιστικό σωματείο δεν πήρε θέση για τις προσβλητικές και ανυπόστατες κατηγορίες του Υπουργού . Κανένας συνδικαλιστής δεν όρθωσε ανάστημα και δεν έκανε την παραμικρή δημόσια τοποθέτηση απέναντι στα λεγόμενα της Πολιτικής Ηγεσίας . Δεν εκδόθηκε καμία ανακοίνωση η οποία να αποδεικνύει τις αβάσιμες κατηγορίες του Υπουργού και να υποστηρίζει με λόγο ξεκάθαρο και επιχειρήματα που να μην επιδέχονται καμία αμφισβήτηση το τεράστιο επιχειρησιακό κενό που δημιουργήθηκε με την κατάργηση της Ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α , καθώς και το πλέον σημαντικό , την παροχή ηθικής στήριξης στα μέλη της .

Όπως στη λιακάδα όλοι είναι ατρόμητοι καπεταναίοι τείνει να εξελιχθεί σε αξίωμα όλοι οι Στρατηγοί στην αποστρατεία τους να γίνονται λιοντάρια...
 Οι φιλοδοξίες και οι στόχοι των ανθρώπων ασφαλώς και δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο επίκρισης . Όταν όμως επιχειρούνται να πραγματοποιηθούν με αθέμιτες πρακτικές , οι οποίες ζημιώνουν την κοινωνία και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές , τότε δημιουργούνται εξαιρετικά σοβαρά ηθικά και πρακτικά ζητήματα .

 Το να εκμεταλλεύεται κάποιος Ανώτατος Αξιωματικός μια εξαιρετικά υπεύθυνη και ευαίσθητη θέση , προκειμένου να προωθήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες , ισορροπώντας σε δύο βάρκες , προσπαθώντας να σταθμίσει τις πολιτικές εξελίξεις , θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα Αστυνομικών , είναι τουλάχιστον επικίνδυνο .
 Το να είναι σε τηλεφωνική επικοινωνία με στελέχη του αντιεξουσιαστικού χώρου τη στιγμή που εξελίσσονται σοβαρές συμπλοκές μεταξύ ανδρών της Ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α και αναρχικών τι είδους χαρακτηρισμό θα μπορούσε να λάβει ??

 Το να παρεμβαίνει στο ασύρματο και να διατάζει τις εμπλεκόμενες ομάδες να αφήσουν τους προσαχθέντες ελεύθερους , οι οποίοι προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον Αστυνομικών , τι ερμηνεία επιδέχεται ??
 Το ότι έθεσε εκτός υπηρεσίας τις ομάδες και ύστερα κάλεσε τους επικεφαλείς στο γραφείο για να τους συγχαρεί , παραδεχόμενος ενώπιον τους πως είχε δώσει εντολή ο ίδιος να μην προσεγγίσει κανένα όχημα στην περιοχή για να παραλάβει τις προσαγωγές και πως όλα τακτοποιήθηκαν , μόνο ερωτήματα και απορίες δημιουργούν .

 Το να επαίρεται ο κύριος Μιχαιρίνας στην αποστρατεία του για την αποτελεσματικότητα της Ομάδας Δ.ΕΛ.Τ.Α , εξυμνώντας τις επικίνδυνες καταστάσεις που αντιμετώπιζαν επιτυχώς τα μέλη της είναι μάταιο και δεν έχει απολύτως καμία αξία ... Οι Άξιοι και οι Ικανοί στα δύσκολα αποδεικνύουν την αξία και τη λεβεντιά τους και παλεύουν με όλες τις δυνάμεις τους για το δίκαιο και το ορθό ..."










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια