Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι Ακόλουθοι Άμυνας “μακρύ χέρι” της Αμυντικής Βιομηχανίας! Τι επιτέλους άλλαξε

Οι Ακόλουθοι Άμυνας που υπηρετούν στις πρεσβείες μας σ΄ όλο τον κόσμο θα αποτελούν πλέον το “μακρύ χέρι” της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Το άρθρο μας για την αμυντική βιομηχανία, “προκάλεσε”
πηγή του ΥΠΕΘΑ η οποία μας μετέφερε ότι η επισήμανσή μας για χρησιμοποίηση των Ακολούθων Άμυνας στην προώθηση των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών στο εξωτερικό. Κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο.Μέχρι πρόσφατα το να προωθήσει κάποιος ΑΚΑΜ ελληνική εταιρεία στο εξωτερικό ήταν…έγκλημα. 
Σύμφωνα με την πληροφόρηση του Militaire.gr:
– ήδη από την προηγούμενη χρονιά έχει καθιερωθεί  στο σεμινάριο των ΑΚΑΜ που γίνεται με μέριμνα του ΓΕΕΘΑ, προ ανάληψης των καθηκόντων τους να περιλαμβάνεται δίωρη ενημέρωση που αφορά:
  – – διάλεξη της ΓΔΑΕΕ που στοχεύει στο να αλλάξει ο τρόπος σκέψης των ΑΚΑΜ (πέρα από τις διαταγές) για το ότι αποτελεί αποστολή τους η προώθηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας
  – – διάλεξη των Προέδρων των δύο ενώσεων της αμυντικής βιομηχανίας για να παρουσίασουν τις δυνατότητες των, την δραστηριότητα τους και ευκαιρίες ανάπτυξης τους.
– Έχει τυποποιηθεί, με έγγραφη οδηγία, ο τρόπος και διαδικασία με την οποία μια εταιρεία μπορεί, εφ´ όσον επιθυμεί, να ζητήσει την συνδρομή του ΑΚΑΜ για προβολή των προϊόντων της στην αντίστοιχη χώρα ή την μέχρι ενός επιπέδου, παρέμβαση του για διεκπεραίωση υποθέσεων των. Από την στιγμή που το ζητήσει αυτό η εταιρεία με ένα email ή fax η εταιρεία απο την ΓΔΑΕΕ, αυθημερόν ενεργοποιείται ο αντίστοιχος ΑΚΑΜ και του δίδονται συγκεκριμένες κατευθύνσεις για χειρισμό του θέματος
– Σε κάθε διακρατική επίσκεψη του ΥΕΘΑ αυτός συνοδεύεται απο τον Αν. Γεν. Δντή της ΓΔΑΕΕ και αριθμό υψηλόβαθμων στελεχών των εταιρείων, που έχουν ενδιαφέρον για την χώρα, όπου με μέριμνα του ΑΚΑΜ (συνεργασία ΓΔΑΕΕ) διοργανώνεται, στην χώρα επίσκεψης, “industry day” όπου στην έναρξη συμμετέχει ο ΥΕΘΑ και ο ομόλογος του ή υψηλόβαθμο κρατικό στέλεχος αρμόδιο για την αμυντική βιομηχανία, προβάλλονται οι δυνατότητες μας και ακολουθεί συζήτηση Β2Β προκειμένου να εξετασθούν οι δυνατότητες για συνεργεία. Τέτοιες διοργανώσεις έχουν ενδεικτικά πραγματοποιηθεί σε:
  — Ιορδανία
  — Βουλγαρία
  — Ινδία
  — Αίγυπτο
  — Ινδονησία
  — Ισραήλ
  — Αμερική
– Έχουν διοργανωθεί εθνικά περίπτερα, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ (ΓΔΑΕΕ) σε διεθνείς εκθέσεις όπως:
  — Λονδίνο
  — Ουάσιγκτων (3 φορές)
  — Ντουμπάϊ (2 φορές)
– Έχει υποστηριχθεί η παρουσία, με περίπτερο,  Ελληνικών εταιρειών σε διεθνείς εκθέσεις, με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας ή της ιεραρχίας της ΓΔΑΕΕ σε εκθέσεις σε:
  — Παρίσι
  — Γκόα (Ινδία)
  — Τζακάρτα
  — Ντουμπάϊ
– Έχει καθιερωθεί μηνιαία τακτική συνάντηση της ηγεσίας της ΓΔΑΕΕ με τα ΔΣ των ενώσεων της Αμυντικής Βιομηχανίας για την εξέταση των θεμάτων που απασχολούν τις δύο πλευρές.
Ελπίζουμε όλα αυτά να ΄χουν συνέχεια

militaire.gr












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια