Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικοί ΜΑΤ: Μας έχουν κάνει σκοπούς κτιρίων

Δημοσιεύουμε κείμενο συνδικαλιστών αστυνομικών, που υπηρετούν στα ΜΑΤ, ύστερα από τη δολοφονική επίθεση σε συναδέλφους τους, έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: Το γεγονός ότι από
τύχη δεν θρηνήσαμε Αστυνομικό φαίνεται πως δεν απασχολεί την Ηγεσία αφού και σήμερα συνεχίζουν να τοποθετούν ακίνητες ΔΙΑΤ σε σταθερούς στόχους, αφήνοντας τους αστυνομικούς έρμαια στις ορέξεις τρομοκρατών.

Από όσο γνωρίζουμε, υπηρετώντας όλοι 10 και πλέον χρόνια σε αυτήν την υπηρεσία δεν προβλέπεται πουθενά στα καθήκοντα μας η φύλαξη σταθερών στόχων.
Πουθενά και σε καμία χώρα δεν υπάρχει φύλαξη σταθερών στόχων, με λεωφορεία τοποθετημένα επί 24 ωρου βάσεως έμπροσθεν αυτών και σκοπούς διασκορπισμένους σε στενά, φορτωμένους με 20 και πλέον κιλά εξοπλισμό, εξαιτίας των ποικίλων επιθέσεων που ενδέχεται να δεχθούν(μολότοφ, πέτρες, ριπές από καλάσνικοφ, χειροβομβίδες,ρουκέτες), χωρίς ίχνος ασφάλειας.
Παρόλα αυτά, δυστυχώς όλες οι Φυσικές Ηγεσίες την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία, όχι μόνο δεν πράττουν τo αυτονόητo, αντιθέτως χρόνο με τον χρόνο έχουν μετατρέψει όλες τις ΔΙΑΤ σε μόνιμους σκοπούς κτιρίων.
Ειδικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης η Διοίκηση τα τελευταία 2 έτη έχει καταργήσει παντελώς την προβλεπόμενη εκπαίδευση και χρησιμοποιεί τις ΔΙΑΤ σε μόνιμα πάρεργα και φύλαξη σταθερών στόχων, ενώ πρόσφατα και παρά το ότι πλησίον σταθερού στόχου που φυλάει διμοιρία ΥΑΤ βρέθηκαν ευρήματα που παραπέμπουν σε τρομοκρατία, ουδείς ενημέρωσε το προσωπικό για το παραμικρό.
Πέραν όμως των τρομoκρατικών χτυπημάτων, οι διοικούντες έχουν καταφέρει τοποθετώντας τις διμοιρίες σε σταθερά σημεία, να δίνουν την δυνατότητα σε ομάδες αντιεξουσιαστών να οργανώνονται όποτε επιθυμούν και να πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές, καταδρομικές επιθέσεις εναντίον των διμοιριών μεβόμβες μολότοφ, πέτρες, φωτοβολίδες και ότι άλλο, έχοντας προκαλέσει δεκάδες σοβαρούς τραυματισμούς Αστυνομικών.
Όλες αυτές οι επιθέσεις, ξεκίνησαν από τότε που τοποθετήθηκαν οι διμοιρίες σε αυτά τα σημεία, με αποκλειστικό και μόνο στόχο να βλάψουν τους αστυνομικούς των διμοιριών.
Αν έλειπαν οι διμοιρίες από το σημείο θα πετούσαν μολότοφ στους τοίχους;;;
Βέβαια, κάποιοι θα επικαλεστούν ότι με αυτόν τον τρόπο περιορίζουν την δράση των αντιεξουσιαστών σε συγκεκριμένο σημείο. Η απάντηση είναι ότι δουλειά της Αστυνομίας δεν είναι να χρησιμοποιεί τις αστυνομικές δυνάμεις ως εξιλαστήρια θύματα, ώστε να περιορίζει την δράση τους, αλλά να οργανώσει σχέδιο παύσης της δράσης αυτών των ομάδων.
Σε οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας με την Διοίκηση της ΔΑΕΘ, ώστε να εφαρμοστούν τα νόμιμα η στάση της ήταν πέρα για πέρα αρνητική.
Ο μόνος δρόμος πλέον είναι η προσφυγή στην δικαιοσύνη, αφού η Διοίκηση επιλέγει να μας εκθέτει σε κίνδυνο αντί να σχεδιάσει και να επιβάλει την τάξη.

Εμείς, σεβόμενοι την ανθρώπινη υπόσταση των Ελλήνων Αστυνομικών  και των οικογενειών τους, μέσα στα συνδικαλιστικά μας καθήκοντα θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην υπάρξει παρόμοιο περιστατικό και να μην χυθεί αίμα άλλου συναδέλφου μας.

Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές και υπηρετούντες στην ΥΑΤ
 
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος Πρόεδρος Ε.Α.Υ.Θ.
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ.Θ.
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος Υπεύθυνος Δημοσιών Σχέσεων Ε.Α.Υ.Θ.
ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ Ιωάννης Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΜΥΛΩΝΑΣ Ιωάννης Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ Κωνσταντίνος Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΧΑΤΖΗΑΝΕΣΤΙΑΔΗΣ Μιλτιάδης Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ Πέτρος Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια