Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Αριάδνη”: Θεοφάνεια με καταιγίδες, χιόνια και πολικές θερμοκρασίες

Ξεκίνησαν από το απόγευμα της Πέμπτης τα φαινόμενα του σιβηρικού αντικυκλώνα «Αριάδνη», με τη βόρεια Ελλάδα να έχει ήδη ασπρίσει, ενώ τις επόμενες ώρες και μέρες αναμένεται να «σκεπάσει»
όλη τη χώρα.

Χιόνια έχουν καλύψει από την Πέμπτη περιοχές της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας, ενώ στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο, δυτική Στερεά, δυτική Κρήτη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σημειώνονται καταιγίδες και πλημμυρικά φαινόμενα.

 Στις υπόλοιπες περιοχές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις σημειώνονται, ωστόσο είναι ασθενείς.

Στην Αττική έβρεξε όλη τη νύχτα, αλλά η θερμοκρασία θα πέσει μέσα στη μέρα και η χιονόπτωση αναμένεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Το κύμα της κακοκαιρίας θα διαρκέσει τρεις μέρες.
Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το βόρειο Ιόνιο, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι βροχοπτώσεις αναμένονται πολύ ισχυρές σε περιοχές της Δυτική Πελοπόννησο και Δυτική Στερεά.

Καθώς η «Αριάδνη» θα κινείται πάνω από την ηπειρωτική χώρα  προς το βόρειο Αιγαίο, οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Παρασκευής, καθώς το χαμηλό θα έχει μετακινηθεί προς την Τουρκία, θα υπάρχει πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού σε μεγάλο μέρος της χώρας, με εξαίρεση λίγα φαινόμενα στα δυτικά και πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σήμερα το βράδυ νέο βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή του Αιγαίου αναμένεται να προκαλέσει χιονοπτώσεις στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, ενώ θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα έχουν υποχωρήσει στο μεταξύ στη βόρεια Ελλάδα, όπου θα επικρατούν όμως πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο και την Κυριακή στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα. Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, αναμένεται ότι η θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα παραμείνει συνεχώς σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Σε επιφυλακή οι Αρχές

Οδηγίες για τους πολίτες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (δείτε εδώ), ενώ παράλληλα υπάρχει ενημέρωση για όλους τους θερμαινόμενους χώρους που θα παραμείνουν ανοιχτοί για φιλοξενία ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στην Αθήνα οι σταθμοί του μετρό της Ομόνοιας, του Μεταξουργείου και του Μοναστηρακίου θα παραμείνουν ανοιχτοί, για την προστασία των αστέγων.

antenna.gr













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια