Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δολοφονία επισκόπου Νύσσης: Τον σκότωσαν για τα χρυσά εγκόλπια

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του πρώην επισκόπου Νύσσης προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις δολοφόνοι του
επισκόπου Ελευθέριου Κατσαϊτη αναζητούσαν το κλειδί του χρηματοκιβωτίου του, που περιείχε χρυσά εγκόλπια.

Αυτό ήταν στην τσέπη ενός παντελονιού του ιερέα, το οποίο δεν βρήκαν οι δράστες αλλά απέσπασαν κάποια χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος ιερωμένος, είχε βρεθεί νεκρός ανήμερα τα Φώτα του 2012 μέσα στο σπίτι του, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Δράστες είναι δύο 21χρονοι από το Αφγανιστάν και ένας 46χρονος από τα Ιράν. Ο 83χρονος γνώριζε τον έναν νεαρό από το Αφγανιστάν, στον οποίο και άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του, όπως έκανε σε όποιον ζητούσε βοήθεια ή κάποια οικονομική ενίσχυση.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής εξιχνίασαν την υπόθεση προσδιορίζοντας ως δράστες τους τρεις αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Οι τρεις δράστες διαφεύγουν τη σύλληψη καθώς στο διάστημα που μεσολάβησε από τη δολοφονία του 83χρονου κληρικού και μέχρι την εξιχνίαση του φόνου εγκατέλειψαν την Ελλάδα και ταξίδεψαν στην κεντρική και δυτική Ευρώπη. Ο 21χρονος από το Αφγανιστάν έχει εντοπιστεί στην Αυστρία, όπου κατέθεσε εκεί αρνούμενος την συμμετοχή του στο έγκλημα, ωστόσο αποτυπώματά του ταυτοποιούνται σε κρίσιμα σημεία του διαμερίσματος. Ο 46χρονος Ιρανός βρίσκεται και αυτός σε ευρωπαϊκή χώρα ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί ακόμη. Οι δυο τους, ένα μήνα μετά την δολοφονία είχαν συλληφθεί στον Αγ. Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, όταν αναζητούσαν πλαστά έγγραφα για να διαφύγουν στην Ευρώπη. Αφέθηκαν όμως ελεύθεροι με υπηρεσιακό σημείωμα καθώς ακόμη δεν είχε ταυτοποιηθεί η συμμετοχή τους στο έγκλημα. Ο τρίτος δράστης από το Αφγανιστάν φαίνεται να έχει εντοπιστεί στην Γερμανία.

Επίκειται σύλληψη των δραστών από αντίστοιχες ευρωπαϊκές αστυνομίες, αμέσως μόλις εκδοθούν ευρωπαϊκά εντάλματα εναντίον τους. Ο 83χρονος είχε βρεθεί δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στην οδό Κοδριγκτώνος. Δεν είχε εξωτερικά τραύματα αλλά ένα μαντίλι στο στόμα και ο θάνατος του ήταν ασφυκτικός. Στο διαμέρισμα δεν είχαν διαπιστωθεί ίχνη διάρρηξης, ενώ δεν έλειπαν αντικείμενα, καθώς ο ιερέας φαίνεται να είχε ανοίξει στους δολοφόνους του.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν χάσει τα ίχνη του ιερωμένου από την προηγούμενη μέρα των Θεοφανίων, ανησύχησαν και αρχικά κάλεσαν την Πυροσβεστική. Οι πυροσβέστες τον βρήκαν νεκρό στο δωμάτιό του και ενημέρωσαν την Αστυνομία. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη, ο θάνατος του πρώην επισκόπου Νύσσης, ο οποίος ιερουργούσε και στον ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία, προήλθε από ασφυξία. Αρκετό διάστημα πριν την δολοφονία του ο 83χρονος είχε πέσει θύμα διάρρηξης και είχε τοποθετήσει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης εξωτερικά και εσωτερικά του διαμερίσματος, αλλά δεν ήταν σε λειτουργία την ημέρα της δολοφονίας.



thetoc.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια