Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κωσταράκος: Άστραψε και βρόντηξε κατά «αναλφάβητων» για την Εφεδρεία

Αφορμή για να ξεκινήσουν οι «βολές» στάθηκε η ανακοίνωση του υπουργού Π. Καμμένου πως το 2017 θα είναι έτος Εθνοφυλάκων και Εφέδρων. Μια απόφαση του υπουργείου (ΥΠΕΘΑ), του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) που στόχο έχει να αναδείξει «το μεγαλείο της ψυχής του Έλληνα στην προσφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις και στη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας».

Το υπουργείο όμως δεν μένει εκεί αλλά υπόσχεται και πως με συντονισμένες ενέργειες θα μπορέσει να τους δώσει τη δυνατότητα για καλύτερη εκπαίδευση και καλύτερο συντονισμό και συμμετοχή στην Άμυνα της πατρίδας μας.

Παίρνοντας λοιπόν απο αυτό αφορμή ο Στρατηγός Μ. Κωσταράκος έστειλε απο την μία τα συγχαρητήρια του για την απόφαση και απο την άλλη «βομβάρδισε» την Αθήνα με το μήνυμα πως «οι αντιρρήσεις/κωλυσιεργίες των “αναλφάβητων” πρέπει να ξεπεραστούν άμεσα».

Καθώς δεν έχει περάσει και τόσος πολύς χρόνος απο τότε που άφησε την θέση του Α/ΓΕΕΘΑ στην Αθήνα για να αναλάβει τον Ευρωστρατό το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι αν το μήνυμα του σηματοδοτεί πως ο ίδιος αντιμετώπισε προβλήματα θέλοντας να αξιοποιήσει την Εφεδρεία και την Εθνοφυλακή και από ποιους;

Το ερώτημα μάλιστα γίνεται ακόμα πιο «καυτό» καθώς ο ίδιος ο Στρατηγός λέει πως η ιδέα δεν είναι νέα αλλά και παλαιότερα είχε διατυπωθεί η ιδέα για μόνιμη εφεδρική σύνθεση των ενεργών μονάδων κατά το πρότυπο του Ισραήλ (!)

Θέση του Αρχηγού του Ευρωστρατού είναι άλλωστε πως η μόνιμη σύνδεση των εφέδρων με μια Μονάδα έχει θετική επίπτωση στους χρόνους αντίδρασης, στην οργάνωση, την εξοικείωση με το χώρο και το υλικό και εξασφαλίζει το απαραίτητο δέσιμο όλων καλλιεργώντας πνεύμα Μονάδος.




πηγή: armynow.net













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια