Η αστυνομία μπαίνει στον αστερισμό των κρίσεων - Πότε ξεκινούν, ο 6ος αντιστράτηγος και οι υποστράτηγοι που "φεύγουν"

Από τις 20 του μήνα και μετά, κάθε ημέρα που θ' ακολουθεί διαδεχόμενη η μια την άλλη μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, θα διαθέτει χρώμα και άρωμα κρίσεων, καθώς μια από αυτές θα
αποτελέσει την ημέρα έναρξης τους.

Οι πληροφορίες του bloko.gr που ήδη έχουμε δημοσιεύσει (ΕΔΩ) στις 16 Δεκεμβρίου, εξακολουθούν να κάνουν μνεία και αναφορά για μικρής έως μηδενικής έκτασης αλλαγές στο κεντρικό προφίλ της στενής και της ευρύτερης ηγεσίας.

Ήδη, το Π.Δ. για τον καθορισμό θέσης 6ου αντιστράτηγου πήρε υπογραφή από τον υπουργό δημόσιας τάξης και αναμένεται η έγκριση του και από τους θεσμούς, καθώς συνιστά πρόσθετη δαπάνη στον προϋπολογισμό, χωρίς πάντως να εκφράζονται ανησυχίες για το ενδεχόμενο της απόρριψης, δεδομένου ότι η βάση του εγχειρήματος, στηρίζεται στην ανάγκη διαχείρισης του μεταναστευτικού. Και όπως γράφαμε χαρακτηριστικά, "όχι μόνο δεν φαίνεται να απομακρύνεται από την ενέργεια κάποιος από τους 5 αντιστράτηγους, αλλά θα προστεθεί ένας ακόμη. Η κ, Τσιριγώτη θα "μετατεθεί" στο ζήτημα διαχείρισης του μεταναστευτικού και ο κ. Μπάκας, το πιθανότερο είναι να τοποθετηθεί ως επιθεωρητής νότιας Ελλάδας".

Ή όπως αλλιώς αναλύεται λιγότερο περιφραστικά από στελέχη της Κατεχάκη, "η Ζαχαρούλα πρέπει ν' αποφορτιστεί εντελώς από τα καθήκοντα του επιτελάρχη για ν' αφοσιωθεί απερίσπαστη στο προσφυγικό".

Αν εκτός απροόπτου (βλέπε τελευταίας στιγμής παρέμβαση Μαξίμου) οι 4 αντιστράτηγοι παραμείνουν με μικρή εναλλαγή στο σημερινό καθηκοντολόγιο τους και στο παζλ της ηγεσίας θα προστεθεί ο 6ος αντιστράτηγος, τότε αναμένεται να διατηρηθούν στα σημερινά πόστα τους οι περισσότεροι από τους σημερινούς επικεφαλής των νευραλγικών υπηρεσιών, από την απόδοση - παραγωγικότητα των οποίων είναι πολύ ικανοποιημένη η ηγεσία.

Πονοκέφαλος αποτελεί η στελέχωση της θέσης του διευθυντή της αντιτρομοκρατικής, δεδομένης της αποχώρησης του κ. Μπάκα.

Αν όλα εξελιχθούν με βάση το σημερινό- μέχρι τώρα σχεδιασμό, από την ενέργεια θ' αποχωρήσουν περίπου 10 υποστράτηγοι.