Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο 6χρονος Λάμπρος της Πόλας, η ΕΛΑΣ και οι σκοτεινές κηλίδες - Κάγκελα και ένοπλοι φρουροί

Ο 6χρονος Λάμπρος της Πόλας, αναμφίβολα δεν είναι απλή περίπτωση για την Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γεννήθηκε περιζωσμένος με κάγελα και
στοιχισμένος από ένοπλους φρουρούς. Έκανε τα πρώτα βήματα του σε καθεστώς φυγόδικης παρανομίας και όταν άρθρωσε τις πρώτες λέξεις δυσκολεύτηκε να κατανοήσει την έννοια "μπαμπάς", καθώς ο Μαζιώτης είχε ήδη πιαστεί στην ένοπλη και ματωμένη συμπλοκή στο Μοναστηράκι.

Στα 6 του πια, έτοιμος να αρχίσει να εμπεδώνει λέξεις και νοήματα μέσα από την έναρξη του σχολικού μαραθωνίου ξαναγυρνά πίσω στην αφετηρία του. Κάγκελα και ένοπλοι φρουροί.

Οι γονείς του μικρού Λάμπρου έκαναν τις δικές τους επιλογές και κατά το σύνταγμα και τους νόμους θα κληθούν να εξαργυρώσουν το τίμημα που ορίζει το κοινωνικό συμβόλαιο του λαού με τον εκλεγμένο αντιπρόσωπο του- νομοθέτη.

'Ομως οι επιλογές και το τίμημα για τους Ρούπα και Μαζιώτη, μπορούν να κρίνουν και να καταδικάσουν τον μικρούλη;

Ως bloko.gr γνωρίζουμε επικροτούμε διαπρύσια και ολόψυχα τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου δημόσιας τάξης, του αρχηγείου της ΕΛΑΣ και των επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής να φύγει καταρχήν από το Ανηλίκων προς το πιο ανθρώπινο για ένα παιδί περιβάλλον του νοσοκομείου Αγία Σοφία, αλλά και την άσκηση πίεσης προς τη δικαστική πλευρά και τη δικαιοσύνη εν γένει, να συμπιεστεί ο χρόνος συγκρότησης του συμβουλίου υπό την εισαγγελέα ανηλίκων και να κρίνει την κηδεμονία του παιδιού.

Και η άποψη της αστυνομίας που άσχετα αν υπηρετεί και "ιδιώνυμους" λόγους προσυπογράφουμε ανεπιφύλαχτα, είναι να δοθεί η επιμελητεία του μικρούλη στην μητέρα και στην αδελφή της Πόλας. Ειδικά για μια (φευ) αριστερή κυβέρνηση που σεμνύνεται για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα αποτελεί ως επιλογή μονόδρομο.

Εκτός εάν έχει επιλέξει να κάνει στροφή προς το δεξιό ακροατήριο ενόψει εκλογών, μετατρεποντας σε εξιλαστήριο θύμα της ρητορικής τον μικρούλη Λάμπρο. Τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα διαφέρουν σε τίποτα με όσους πριν από χρόνια εξίσωσαν τη ρητορική της πολιτικης σκοπιμότητας με τη διαπόμπευση των οροθετικών. Μόνο που θα καταστούν πλέον χειρότεροι.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια