Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΕΑΛΣ: Υπουργέ, ποιος επιβάλλει την αφαίρεση της διάταξης περί 24μήνου για τους 280 μετατεθέντες το 2015;

Σε γεφύρι της 'Αρτας έχει μετατραπεί το περίφημο νοσμοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας το οποίο ρυθμίζει και θέματα που αφορούν στο προσωπικό του Λιμενικού Σωματος. 


Αλλεπάλληλες οι ενστάσεις που προβάλουν οι Αξιωματικοί του Λ.Σ. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο της ΠΕΑΛΣ μπαίνει το 24μηνο για τους μετατεθέντες του 2015 σε 3 ΠΕΔΙΛΣ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΕΑΛΣ:   

Με αφορμή το υπό προώθηση σχέδιο νόμου, τα ερωτήματα που μας τίθενται και τη διαπίστωση ότι δεν συμπεριλαμβάνεται η ευεργετική διάταξη περί 24μηνου (Ν. 4310/2014 αρ. 56).για τους 280 περίπου συναδέλφους που μετατέθηκαν το έτος 2015  σε Υπηρεσίες της 6ης, 8ης και 9ης ΠΕΔΙΛΣ παρά  τις δεσμεύσεις του τότε Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα προς την ΠΕΑΛΣ εκφράζουμε την έντονη   δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία μας.

Επισημαίνουμε ότι αυτή η διάταξη δεν αποτελεί σε καμία των περιπτώσεων μια χαριστική ρύθμιση, όλοι ενθυμούνται τι συνέβη, και την ευθύνη των ηγεσιών της υπόψη περιόδου και την απαράδεκτη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί με την μετακίνηση των στελεχών μεσούσης της σχολικής περιόδου.

Τέλος σημειώνουμε την ανακολουθία λόγων και πράξεων διαχρονικά και σήμερα.

Δυστυχώς και στη περίπτωση αυτή οι πολιτικές ηγεσίες δεν τηρούν  τα υπεσχημένα και τις δημόσιες πολιτικές δεσμεύσεις τους, με θύματα για μια ακόμη φορά τα στελέχη Λ.Σ.

Καλούμε τον Υπουργό να αναθεωρήσει την απόφαση και να αποδείξει οτι το Κράτος έχει συνέχεια.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ        Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια