Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΗΠΑ: 20 εκατομμύρια δολάρια κρυμμένα σε στρώμα

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για να κρύψεις εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά; Σε χρηματοκιβώτιο; Να τα θάψεις στη γη; Ή μήπως στο στρώμα του
σπιτιού σου;

Και όμως, εκεί έκρυψε 20 εκατομμύρια δολάρια ένας Βραζιλιάνος, τα οποία σύμφωνα με τις αρχές συνδέονται με μαζική απάτη με τη μορφή πυραμίδας.

Το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ ανέφερε ότι ο ύποπτος, Cleber Rene Rizerio Rocha, πέταξε από την Βραζιλία στις ΗΠΑ πριν από μερικές μέρες για να συναντήσει έναν άνθρωπο, ο οποίος ήταν συνεργαζόμενος μάρτυρας στην συγκεκριμένη απάτη.


Ο Rocha συναντήθηκε με τον μάρτυρα σε ένα εστιατόριο στο Χάντσον στη Μασαχουσέτη, όπου και του έδωσε μία βαλίτσα που περιείχε 2,2 εκατομμύρια δολάρια σε χαρτονομίσματα.

Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες ακολούθησαν τον Rocha, σε ένα διαμέρισμα στην εν λόγω πολιτεία, όπου και τον συνέλαβαν. Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο διαμέρισμα, οι αρχές βρήκαν τα χρήματα, κρυμμένα στα ελατήρια του στρώματος.





Ο Rocha αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνομωσίας για διάπραξη ξεπλύματος χρήματος. Οι ομοσπονδιακοί λένε ότι δούλευε για τον Carlos Wanzeler, ιδρυτή της TelexFree Inc, μιας εταιρείας ίντερνετ και τηλεφώνου, η οποία σύμφωνα με τις αρχές, μεταμορφώθηκε σε μια πυραμίδα που εξαπάτησε ανθρώπους, αποσπώντας 1 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Rocha βρισκόταν στις ΗΠΑ προκειμένου να διασφαλίσει τα κρυμμένα εκατομμύρια της ΤelexFree και να τα περάσει στη Βραζιλία με ξέπλυμα χρήματος μέσω του Χονγκ Κονγκ. Ο Rocha αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια.


cnn.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια