Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκατό απεγκλωβισμοί χθες στην Πατρών - Κορίνθου – 15 άτομα διανυκτέρευσαν στην Πυροσβεστική Αιγίου

Με 27 οχήματα και 67 υπαλλήλους η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, με τη συνδρομή δυνάμεων από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έπεσε στη «μάχη» της διάνοιξης των οδικών δικτύων
χθες το βράδυ, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.
Εκατό περίπου άτομα απεγκλωβίστηκαν από τα οχήματά τους και οδηγήθηκαν σε καταλύματα της περιοχής, καθώς και στα δύο σχολικά κτίρια, στο 3ο Γυμνάσιο Αιγίου και στο Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, που άνοιξαν για να στεγάσουν τον κόσμο.
Σύμφωνα με το protionline.gr, 15 άτομα αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, αφού δεν βρέθηκαν καταλύματα να τους στεγάσουν. Εν τω μεταξύ, δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αιγίου με κατάγματα.
Σε επίπεδο αυτοκινητοδρόμων, σημαντικό πρόβλημα παρουσιάστηκε με τις νταλίκες οι οποίες είχαν διπλώσει και ήταν και η κύρια αιτία που τα ρεύματα προς Αθήνα και Πάτρα παρέμειναν κλειστά για αρκετές ώρες.
«Το 99% των οδηγών κυκλοφορούσε χωρίς αλυσίδες, παρ’ ότι είχε εκδοθεί σχετική οδηγία. Οι άσκοπες μετακινήσεις δυσκολεύουν το πρόβλημα, αλλά ευτυχώς κινηθήκαμε άμεσα και μεταφέραμε τον κόσμο με ασφάλεια» τονίζει στο protionline.gr, η υποδιοικήτρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, Ευφροσύνη Λαλιώτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο της μεταφοράς έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου από σήμερα η Πυροσβεστική, ενώ χθες σημαντική ήταν και η συμβολή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιάλειας, που κινητοποιήθηκε κυρίως στη μεταφορά εγκλωβισμένων στα ορεινά της περιοχής.
Πηγή: protionline.gr












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια