Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στις 14/1 στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά παράσταση για τα παιδιά των μελών της ΠΕΑΛΣ

Τι γίνεται όταν ένα μικρό παιδί πρέπει να ταξιδέψει μακριά από την πατρίδα του και ο κόσμος μοιάζει τεράστιος στα μάτια του;

Την απάντηση θα την δώσουμε μαζί με τα παιδιά μας το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 15:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου θα παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση “Τα Ταξίδια των Γκιουλ_Ιβερ”.

Μαζί με την μικρή φοβισμένη Γκιουλ, και παρέα με το alter ego της, τη ζωηρή Ιβέρ, θα ξεκινήσουμε μία απρόβλεπτη ταξιδιωτική περιπέτεια αποφασίζοντας ότι τα μάτια δεν βλέπουν τον κόσμο. Δημιουργούν τον κόσμο.

Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος σας προσκαλεί στην γιορτή που διοργανώνει για τα παιδιά των μελών της.

Ώρα προσέλευσης: 14:30
Ώρα Παράστασης: 15:00

Δηλώστε συμμετοχή το αργότερο μέχρι την Τρίτη 10/01/2017

στο email pealsgr@gmail.com αναγράφοντας στο θέμα "Συμμετοχή στην Παιδική γιορτή" αναφέροντας 
α) τον αριθμό των παιδιών που θα συμμετάσχουν και
β) τον αριθμό των συνοδών τους.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 2004 και μετά.

Αμέσως μετά την θεατρική παράσταση θα μοιραστεί πρωτοχρονιάτικη πίτα στα μέλη μας και θα δοθούν γλυκίσματα και δωροεπιταγές στα παιδιά.

Δωροεπιταγές επίσης θα μοιραστούν και στα παιδιά των υπηρετούντων εκτός Κέντρου. Προς τούτου παρακαλούνται οι συνάδελφοι να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο email pealsgr@gmail.com αναγράφοντας στο θέμα "Συμμετοχή στην Παιδική γιορτή - Εκτός Κέντρου" αναφέροντας τον αριθμό των παιδιών και την Υπηρεσία τους. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 2004 και μετά.

Ελάτε να καλωσορίσουμε όλοι μαζί τον καινούριο χρόνο, δημιουργώντας όμορφες αναμνήσεις στα παιδιά μας.

Λίγα Λόγια για την παράσταση….

“Τα Ταξίδια των Γκιουλ_Ιβερ”

Η συναρπαστική ιστορία φαντασίας του Jonathan Swift που ξεχωρίζει στην παγκόσμια παιδική λογοτεχνία, μεταφέρεται ανατρεπτικά στο σήμερα, από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μπογδάνο.

Αποτέλεσμα εικόνας για γκιουλ ιβερ θεατροΗ μικρή φοβισμένη Γκιουλ, παρέα με τη ζωηρή Ιβέρ, δυο προσφυγάκια, φεύγουν από την πατρίδα τους. Για ν’ αντέξουν τον κόσμο που συναντούν, επινoούν με το παιδικό μυαλουδάκι τους φανταστικές ιστορίες, όπως τη χώρα των Λιλιπούτ, τη χώρα των Γιγάντων, τη χώρα των Αλόγων. Τα μάτια τους σα να μη βλέπουν τον κόσμο. Δημιουργούν τον κόσμο.

Οι συσχετισμοί, σε δεύτερη ανάγνωση, παραλληλίζονται με τις συναντήσεις της ζωής μας.

Τα μικρά προβλήματα (οι λιλιπούτειοι), τα μεγάλα προβλήματα (οι γίγαντες), αλλά και τα “άλογα” (το είδος των ζώων με υψηλή νοημοσύνη) που συμβολίζουν το πνευματικό μας επίπεδο.

Αποτέλεσμα εικόνας για γκιουλ ιβερ θεατροΘα γυρίσουν ολόκληρη την υφήλιο, γνωρίζοντας τους πολιτισμούς του κόσμου με τις παράξενες πλευρές τους, τις ξένες συνήθειες και τις ιδιαίτερες μουσικές τους!

Στο δρόμο τους θα συναντήσουν μικροσκοπικές φυλές, θα αντιμετωπίσουν ανθρώπους ψηλούς σαν καμπαναριά, θα συμβουλευτούν αγάλματα, θα περπατήσουν στα σύννεφα και θα μιλήσουν με άλογα. Θα τρέξουν, θα κολυμπήσουν, θα πετάξουν… Θα κάνουν τη δυσκολία κατόρθωμα, θα κάνουν τον ξένο φίλο και θα αντλήσουν χαρά βλέποντας τον κόσμο με τα μάτια της καρδιάς. Αναζητούν μια χώρα φωτεινή. Μία αναζήτηση που θα τους προκαλέσει την ανάγκη να δημιουργήσουν τα πάντα από την αρχή.

Για να μη νιώθεις ξένος στο σκοτάδι πρέπει να αντλήσεις το φως από μέσα σου.
Παιδαγωγικός στόχος της παράστασης είναι η δημιουργία της ενσυναίσθησης των παιδιών στο προσφυγικό ζήτημα. Να μπουν στη θέση του άλλου.

limenika-nea.blogspot.gr












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια