Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση Παυλόπουλου με 12 ανήλικους κρατούμενους

Με 12 ανήλικους κρατούμενους από το κατάστημα κράτησης Κορίνθου και με τους συνοδούς τους, εισαγγελικούς λειτουργούς, κοινωνικούς λειτουργούς, δασκάλους, καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου.


Απευθυνόμενος στους νεαρούς κρατούμενους και τους συνοδούς τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, ότι «η έκτιση της ποινής δεν είναι εκδίκηση της Πολιτείας προς εκείνον ο οποίος εγκληματεί. Είναι ο τρόπος με τον οποίον επανεντάσσεται στην κοινωνία για να μην διαπράξει τα ίδια εγκλήματα» και σημείωσε ότι «η μεγάλη πρόκληση όλων μας, είναι να μπορέσουμε ν’ αποδώσουμε στο σωφρονιστικό σύστημα τα χαρακτηριστικά τα οποία του ανήκουν. Και αυτό, για το καλό των ανθρώπων και την άσκηση των δικαιωμάτων τους, αλλά και για το καλό της ίδιας της Πολιτείας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, απευθυνόμενος στους νεαρούς κρατούμενους, σημείωσε ότι «η Πολιτεία σήμερα αποδεικνύει στην πράξη και όχι στα λόγια, ότι ενδιαφέρεται έμπρακτα για το μέλλον σας, για τη ζωή σας. Για να μην υπάρξει μια αρνητική στιγμή της ζωής σας, καθοριστική για το μέλλον σας. Και είναι στο χέρι σας αυτή την περίοδο που είσαστε κρατούμενοι να αντλήσετε όλες εκείνες τις δυνατότητες που σας δίνει το Κράτος και η Πολιτεία για τη βελτίωση τη δική σας. Και πρώτα απ’ όλα ήθελα να σας πω, ότι το γεγονός ότι παρακολουθείτε το σχολείο και μαθαίνετε πράγματα, τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα σας ήταν άγνωστα, είναι σταγόνες ελευθερίας μέσα σ’ ένα καθεστώς κράτησης. Είναι και αυτό μία δυνατότητα που σας δίνει η Πολιτεία και η κοινωνία ακριβώς για τη βελτίωση του εσωτερικού σας κόσμου, της συμπεριφοράς σας, όλων αυτών που συγκροτούν την προσωπικότητά σας».

Τέλος, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που δέχθηκε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, και τόνισε: «Αυτή η αγκαλιά που μας ανοίξατε σήμερα, όχι μόνο για τα παιδιά μας, γιατί πίσω από τα παιδιά μας υπάρχουν πάρα πολλοί, κύριε Πρόεδρε, που δουλεύουν: Είναι ο διευθυντής, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, η εισαγγελέας της Κορίνθου, η εξωτερική φρουρά, οι εκπαιδευτικοί μας που στάθηκαν γονείς σ’ αυτά τα παιδιά. Είναι πάρα πολύς κόσμος που δουλεύει γι’ αυτά τα παιδιά. Οπότε είναι τιμή για όλους που μας δεχθήκατε».

πηγή: Ζούγκλα




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια