Το παρασκήνιο πίσω από το viral Mannequin Challenge της ΕΛΑΣ σε φωτογραφίες


Παρασκηνιακές φωτογραφίες από τα γυρίσματα του βίντεο #MannequinChallenge της Ελληνικής Αστυνομίας δημοσιεύει το ethnos.gr. 

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι ακίνητοι αστυνομικοί που έχουν ρόλο... κομπάρσου, αλλά και η συμμετοχή της ηθοποιού Τιτίκα Σαριγκούλη. 

Η ιδέα για το βίντεο ανήκει στην ομάδα Social Media & Δημιουργικού Σχεδιασμού του γραφείου Τύπου του Αρχηγείου, ενώ την σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο ηθοποιός Γιώργος Μπασιάκος, που έγινε ιδιαιτέρως γνωστός μέσα από την θεατρική παράσταση «Ο Ηλίας του 16ου» που ανέβασε ο θίασος της αστυνομίας. 

Πρώην υπάλληλος του ραδιοφώνου «Αθήνα 9,84» ο οποίος με τις μετατάξεις στο δημόσιο βρέθηκε σε αστυνομικό τμήμα να θεωρεί... γνήσια υπογραφής. Με εντολή του αρχηγού εντάχθηκε πριν μερικές ημέρες στην ομάδα δημιουργικού σχεδιασμού και επιμελήθηκε τη σκηνοθεσία του βίντεο, ενώ η πρόταση να «απαντήσει» η ΕΛΑΣ στη διεθνή πρόκληση που σαρώνει τα social media ανήκει στην επικεφαλής του γραφείου Ιωάννα Μαρμαρού.

Το βίντεο, που έχει στόχο να είναι χιουμοριστικό, εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρεφούς Αστυνομίας, δίπλα στον πολίτη, που επιθυμεί ο αρχηγός του Σώματος αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας. «Θέλουμε μία αστυνομία ανθρώπινη, αποτελεσματική, ανοιχτή στην κοινωνία και στους πολίτες. Μία αστυνομία που να εγγυάται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους», δηλώνει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Με το βίντεο η Ελληνική Αστυνομία επέλεξε έναν πρωτότυπο τρόπο να ευχηθεί «Χρόνια Πολλά» στους πολίτες αποδεικνύοντας πως έχει διάθεση για χιούμορ και... τρολάρισμα.

Λευτέρης Μπιντέλας - ethnos.gr