Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρόσωπο της χρονιάς έχρισε τον Τράμπ το περιοδικό Time


Τον Ντόναλντ Τραμπ έχρισε πρόσωπο της χρονιάς το περιοδικό TIME για το 2016 που όπου να’ ναι μας αφήνει, αποκαλώντας τον «πρόεδρο των διχασμένων πολιτειών της Αμερικής». Πρόκειται για τα πρόσωπα, που σύμφωνα με τους συντάκτες του Τime επηρέασαν περισσότερο τα γεγονότα το τρέχον έτος είτε για καλό, είτε για κακό.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, άφησε πίσω του τους άλλους υποψηφίους του περιοδικού. Το περιοδικό κάθε χρόνο «χρίζει» το πρόσωπο της χρονιάς. Φέτος, οι υποψήφιοι ήταν: Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Νάιτζελ Φάρατζ, Βλάντιμιρ Πούτιν,  Ντόναλντ Τραμπ, Σιμόν Μπαίλς, Χίλαρι Κλίντον, οι επιστήμονες του CRISPR, οι «πληροφοριοδότες» του Flint, Μπιγιονσέ Νόουλς, Ναρέντα Μόντι και Μάρκ Ζούκερμπεργκ.

Η νίκη του νέου πλανητάρχη ερμηνεύθηκε ως απαρέσκεια των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα γενικά και προκάλεσε αντιδράσεις στην Ευρώπη, αλλά και έξαλλους πανηγυρισμούς των ακροδεξιών σε όλο τον κόσμο.

Το περιοδικό ανακοίνωσε το πρόσωπο της χρονιάς σύμφωνα με το κοινό. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι κέρδισε συγκεντρώνοντας το 19% των διαδικτυακών ψήφων.

Ο ινδός πρωθυπουργός, σημειώνει το TIME, λαμβάνει υψηλά ποσοστά αποδοχής από τους πολίτες της χώρας του, αν και τον τελευταίο καιρό έχει δεχτεί κριτική για την απόφασή του να ξεφορτωθεί τα χαρτονομίσματα των 500 και 1.000 ρουπίων, επηρεάζοντας τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με μετρητό και απειλώντας την ινδική οικονομία.


Πηγή: now24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια