Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Νεκρώθηκαν» οι ασύρματοι της ΕΛ.ΑΣ. - Νέα ερωτήματα για τη «δωρεά» του νέου Tetra

Νέα τεράστια προβλήματα λειτουργίας στα παλαιάς τεχνολογίας συστήματα ενδοεπικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα περιστατικά τόσο με
τους πυροβολισμούς από μετέπειτα αυτόχειρα δραπέτη σε βάρος αστυνομικών στην πλατεία Θεάτρου όσο και στην αιματηρή ληστεία σε εταιρεία αλλαντικών στην Κηφισιά. Όλα αυτά ενώ εξακολουθεί η καθυστέρηση πλήρους λειτουργίας του νέου συστήματος επικοινωνιών Tetra από τη βρετανική εταιρεία Sepura, το οποίο θα έπρεπε να παραδοθεί τουλάχιστον έναν χρόνο νωρίτερα. Το εν λόγω σύστημα εξακολουθεί να λειτουργεί πειραματικά για λίγο χρόνο και σε περιορισμένη έκταση.

Υπενθυμίζεται ότι «Το Βήμα της Κυριακής» είχε αποκαλύψει στις 31 Ιανουαρίου 2016 (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=772830&wordsinarticle=TETRA) ότι η ύψους 25 εκατ. ευρώ δωρεά του νέου συστήματος Tetra –θα αντικαθιστούσε αυτό που είχε εγκατασταθεί το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας– από αμερικανική εταιρεία ήταν εικονική και η δωρήτρια εξαϋλώθηκε αμέσως μετά την «ευγενική χορηγία». Υπήρχαν ενδείξεις ότι επρόκειτο για ύποπτη μεθόδευση ιδιωτών αλλά και κρατικών στελεχών προκειμένου να παρακαμφθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

Ενώ αυτή η κίνηση φέρεται να έγινε προκειμένου να μην υπάρξει αργοπορία στην αντικατάσταση του νέου υπερσύγχρονου συστήματος για σχεδόν τρία χρόνια η ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το παλιό, διάτρητο, προβληματικό αναλογικό σύστημα επικοινωνιών που χρησιμοποιούσε προ περίπου δύο δεκαετιών.



Βσίλης Λαμπρόπουλος
ΒΗΜΑ
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια