Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φτερνίζεστε ακατάπαυστα χωρίς να έχετε κρυώσει; Tι μπορεί να φταίει;


Τις τελευταίες ημέρες φτερνίζεστε ακατάπαυστα χωρίς όμως να έχετε κρυώσει; Τι μπορεί να φταίει; Ίσως η αιτία να είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχετε στολίσει. 

Το «σύνδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου» είναι ένα πρόβλημα που περιέγραψε πρώτος, ο Αμερικανός αλλεργιολόγος Dr Lawrence Kurlandsky, ο οποίος παρατήρησε ότι οι ασθένειες του αναπνευστικού έχουν έξαρση την περίοδο των γιορτών.

H ομάδα του ανέλυσε δείγματα από 28 χριστουγεννιάτικα δέντρα, φλοιό και βελόνες, και βρέθηκαν 53 μύκητες. Από αυτούς, το 70% μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα, όπως ρινικό κνησμό, πταρμούς, επιπεφυκίτιδα, βήχα, μπούκωμα, διαταραχές στον ύπνο, και κόπωση. Αυτοί οι μύκητες υπάρχουν φυσιολογικά στα δέντρα, αναπτύσσονται όμως ταχύτατα στο ζεστό περιβάλλον του σπιτιού.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο «Annals Of Allergy, Asthma And Immunology» και η ίδια ομάδα αναφέρει ότι η ποσότητα των μυκήτων στα χριστουγεννιάτικα δέντρα μετά 15 ημέρες παραμονής τους στο σπίτι σχεδόν 6πλασιάζεται. Γύρη από άλλα φυτά που υπάρχει επίσης, πάνω στα χριστουγεννιάτικα δέντρα μπορεί να απελευθερωθεί στον αέρα του σπιτιού καθώς φέρνουμε το δέντρο στο σπίτι και να προκαλέσει παρόμοια συμπτώματα.

Δεν είναι όμως μόνο τα φυσικά δέντρα που προκαλούν προβλήματα αλλεργιών. Και τα τεχνητά δέντρα που έχουν αποθηκευτεί για ένα ολόκληρο χρόνο, έχουν επίσης μεγάλες ποσότητες σκόνης που θα απελευθερωθούν με το ξεπακετάρισμα και θα προκαλέσουν παρόμοια συμπτωματολογία στους αλλεργικούς.

Γι’ αυτό καλό θα ήταν πριν στολίσετε το δέντρο να το αφήνετε να αεριστεί πριν το βάλετε στο σπίτι.


Πηγή: mothersblog.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια